НА ФОНА НА НАПЛИЙКС ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ИСКАЛ ЗА МАРИЯ ГАБРИЕЛ РЕСОР „КИБЕРСИГУРНОСТ“

Автор: 5 GmediA 16:17, 23 август 2019
Източник: БГНЕС архив

Министър-председателят Бойко Борисов отхвърли твърденията на престижното издание „Politico“, за които ви съобщихме по-рано, че България се бори българският еврокомисар Мария Габриел да получи ресор „Земеделие“ в новата еврокомисия. Борисов определи това като "измишльотина". Той обяви, че правителството преговаря Габриел да отговаря за ресор "Високи технологии и киберсигурбност".

Премиерът не коментира как изглежда исканият ресор на фона на изтичането на данни на милиони българи от масивите с данни на НАП.

„Това, което искаме, са модерните ресори – киберсигурност, управление на IT технологии, това сме го заявили в мое лице преди месец и половина“ каза пред журналисти премиерът. „Какво ще направиш с ресор "Земеделие", се пита Борисов за един ресор, където парите били разпределени ясно и точно за всички държави. Според него слухът се пуска само за да може после да се каже, че не са ни дали нещо.

Премиерът не хареса задаваните от журналистите въпроси и поиска да го питат за неща, които наистина за важни, а не да искат да "коментира измишльотините на някого". "Омръзнаха ми жълтите ви новини и измишльотините на този и оня, които ме карате да коментирам", заяви Борисов след откриването на рудника "Ада тепе" в Крумовград.

 

Общо гласували: 8

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
6 гласували / 75%
Да
2 гласували / 25%