НА ФОНА НА НАПЛИЙКС ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ИСКАЛ ЗА МАРИЯ ГАБРИЕЛ РЕСОР „КИБЕРСИГУРНОСТ“

Автор: 5 GmediA 16:17, 23 август 2019
Източник: БГНЕС архив

Министър-председателят Бойко Борисов отхвърли твърденията на престижното издание „Politico“, за които ви съобщихме по-рано, че България се бори българският еврокомисар Мария Габриел да получи ресор „Земеделие“ в новата еврокомисия. Борисов определи това като "измишльотина". Той обяви, че правителството преговаря Габриел да отговаря за ресор "Високи технологии и киберсигурбност".

Премиерът не коментира как изглежда исканият ресор на фона на изтичането на данни на милиони българи от масивите с данни на НАП.

„Това, което искаме, са модерните ресори – киберсигурност, управление на IT технологии, това сме го заявили в мое лице преди месец и половина“ каза пред журналисти премиерът. „Какво ще направиш с ресор "Земеделие", се пита Борисов за един ресор, където парите били разпределени ясно и точно за всички държави. Според него слухът се пуска само за да може после да се каже, че не са ни дали нещо.

Премиерът не хареса задаваните от журналистите въпроси и поиска да го питат за неща, които наистина за важни, а не да искат да "коментира измишльотините на някого". "Омръзнаха ми жълтите ви новини и измишльотините на този и оня, които ме карате да коментирам", заяви Борисов след откриването на рудника "Ада тепе" в Крумовград.

 

КОМЕНТАРИ

От: Провалите на борисоф 21 септември 2019
Пробив Хакерски в държата Изтеглени са 5 Милиона данни от НАП и др. институции. Дигиталната катастрофа във факти дотук. Намерена информация в изтеклите бази данни на НАП: 1. Данни за милиони български граждани 2. Граждански договори 3. Сертификати за ел. подписи 4. Възнаграждения 5. Кредити на граждани 6. IP-адреси на граждани 7. Декларации на граждани 8. Пълните данни на българите, които получават пенсии в чужбина 9. Пълната органиграма на НАП с хеширани пароли 10. Над 1100 файла с информация 11. Данните на 300000 европейски фирми Предишни катастрофи на държавната дигитална политика: 1. Търговският регистър 2. Винетната система 3. Машинното гласуване
От: Лъч светлина 21 септември 2019
Този дон Паталогезе е такава безкрайна наглост и безсрамие,че надхвърля всякакви нормални норми!Отвращение и омерзение изпитвам към този сикаджия- рекетьор който вместо да е в затвора ,мафията го издигна и направи премиер на една Европейска държава!В какви гнусни мафиотски времена живеем,когато мафията дерибейства и ти говори за " демокрация"!Демокрация по мафиотски- ето това е в България!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 92

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
55 гласували / 59.78%
Борислав Игнатов
18 гласували / 19.57%
Борис Бонев
15 гласували / 16.3%