ДАНС ПОДКРЕПЯ ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 16:45, 26 август 2019

Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) изразява подкрепа за издигнатата кандидатура на Иван Гешев за нов главен прокурор, съобщи БГНЕС.

В становище до Висшия съдебен съвет председателят на ДАНС Димитър Георгиев посочва, че под ръководството на Гешев Спецпрокуратурата и агенцията са провели успешни разследвания по противодействие на тероризма, незаконна миграция, пране на пари, злоупотреба с еврофондове, данъчни престъпления, корупционни престъпления, контрабанда и други. Взаимодействието между Прокуратурата и ДАНС е от важно значение за провеждане на ефективни разследвания, като разширяването на механизмите за сътрудничество в рамките на двете на законовите правомощия на двете институции е единственият способ за постигане на по-добри резултати. Това, от своя страна, води и до повишаване на общественото доверие към тези институции, заявяват от ръководството на ДАНС.

В заключение от ДАНС заявяват, че Иван Гешев отговаря на законовите, професионалните и нравствените изисквания за заемане на длъжността главен прокурор, поради което подкрепят неговата кандидатура.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 21 септември 2019
Тези институции които подкрепят този за мен ясно показват,сами се издават,че са превзети от мафията !Институции които защищават своята марионетна креатура!Цялата държава обаче е завладяна от мафията,така че България е васална държава на мафията и нищо добро не ни чака под властта на мафията!Отказвам да приема,че тези които крадат всяка година по десет- единадесет милиарда са политици а не крадци,а тези които трябва да ги осъдят а не го правят са магистрати а не разбойници в тоги!Всички работят като бандити ,едните прикрити като политици,други като прокурори!Как може България да ражда толкова много изродия!?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 96

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
57 гласували / 59.38%
Борислав Игнатов
18 гласували / 18.75%
Борис Бонев
16 гласували / 16.67%