НОВ СКАНДАЛ ОКОЛО ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ: ИМА РАЗМИНАВАНЕ В ДОКУМЕНТИТЕ МУ ЗА ЕЗИКОВА КВАЛИФИКАЦИЯ

Автор: 5 GmediA 07:34, 29 август 2019

Българското дипломатическо дружество призова правителството да отмени назначението на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия.

Това се посочва в официално съобщение на управителния съвет на организацията.

„БДД е удивено и възмутено от пламенната защита и от обосновката за назначаването на Пламен Георгиев като генерален консул във Валенсия”, пише в позицията.

От дружеството възразяват срещу решението Георгиев да замине консул във Валенсия с аргументите, че то нарушава Закона за дипломатическата служба и посочват, че е било посрещнато с критики от сънародниците ни в испанския град. В същото време цитират текст от същия закон, в който се посочва, че подобно назначение трябва да е на лице с „изявена личност, което се ползва с безспорно добро име и авторитет” в България.

Междувременно вчера възникнаха нови въпроси около квалификацията на Пламен Георгиев. Владее ли обаче Пламен Георгиев Испански език? Автобиографията му, качена в сайта на парламента, посочва, че ексшефът на Антикорупционната комисия иманиво на Испански език „А2”, предаде бТВ

Ниво „А2”, според европейските критерии за познания по езици означава, че „Мога да общувам при изпълнението на лесни и обичайни задачи, които изискват само лесен и пряк обмен на информация по познати теми и дейности. Мога да участвам с кратки реплики, дори и да не разбирам достатъчно, за да водя като цяло последователен разговор.”

Експертите приемат за владеене на език нивата от „В1” нагоре.

Вчера премиерът Бойко Борисов защити назначаването на Пламен Георгиев за консул във Валенсия.

„Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди. С милиарди задържани и конфискувани средства. С няколко езика. Има достатъчна езикова подготовка.”, отговори на въпрос на bTV Борисов.

Ден по-късно в публичното пространство се появи нова диплома на Пламен Георгиев – сертификат за владеене на испански език, ниво „В1”. Документът е разпространен от вестник „24 часа”.

Видно от сертификата, Георгиев е преминал обучение от 140 часа, за да придобие ниво „В1”. Дата на издаване е 2 март 2017 г.

В биографията си пред парламента, Пламен Георгиев обявява ниво на испанския си „А2”. Според  сертификата, разпространен днес, бившият антикорупционен шеф е придобил по-високото ниво – „В1”, година по-рано.

Това е става ясно от датата 8 февруари 2018 г., на която е подписана биографията на Георгиев в сайта на Народното събрание.

Българи в Испания с петиция срещу идването на Пламен Георгиев като консул

Защо, когато е предложен за председател на КПКОНПИ, Пламен Георгиев предпочита да спести на народните представители, че владее Испански език на задоволително ниво, а вместо това пише, че познанията са му базови, все още не е ясно.

Школата, издала сертификата на Георгиев за ниво „В1” е „Никанор” ООД. През 2016 г. дружеството изпълнява обществена поръчка за „Провеждане на чуждоезиково обучение по Испански език”, възложена от тогавашната Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. Договорът е подписан от Пламен Георгиев и главният счетоводител на Комисията Снежина Стефанова.

 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 21 септември 2019
Не е важна езиковата му подготовка ,а това че назначават недостоен човек за такава служба!Типично по мафиотски когато някой се издъни от мафията вместо да го изхвърлят от държавните служби,мафията му намира топло и доходно място!Един вид спокойно и доходно награждаване за заслугите към мафията!А ние всички знаем какви са тези заслуги!Затова този въпрос с езиковата му подготовка е отклоняване на вниманието на хората от важните,принципните въпроси- в България държавните институции са превзети от мафията и тя си назначава безпринципни,алчни,аморални марионетки!
От: Унизените 21 септември 2019
1. Парашутистът заема мястото за което по-нискостоящи в йерархията професионалисти имат право да кандидатстват. Никоя организация не може да задържи най-добрите си кадри, ако няма прости правила за развитие и парашутисти могат да кацат във всеки момент по волята на Бойко или който и да биоло друг. 2. Въпросът с дипломата поставя други въпроси: Трите имена на човека изгитвил сертификата. Трите имена на човека - преподавател. Списък на държавните служители, получили такъв сертификат и длъжностите които заемат. 3. След горното г-н Георгиев трябва да напусне всички държавни постове, и ако е кадърен, ще работи в частната сфера като юрист. Места - бол. И никой няма да ти гледа сертификата, а просто ще те накара да напишеше два мейла на испански, и ако не става, просто няма да те наемат.
От: позор 21 септември 2019
Не, това наистина не е държава! Това дори не е и кочина, защото и в кочината има някакъв ред, и там най-достойните си имат заслужено хубави места в гьола, и никой не смее да ги измести! България е ад! България, под "мъдрото" ръководство на една неграмотна мутра от Банкя, знакова фигура от подземния свят, доказан контрабандист, престъпник, бухалкаджия, перач на мръсни червени пари, собственик на фабрика за незаконни цигари и ортак на Поли Пантев, на бай му Миле, на Димата Руснака, на Маджо, на Пашата и подобни СИКаджийски бандити превърна нещастната ни държавица в деветия кръг на ада, превърна я в преизподня, а народът подложи на угасяващ геноцид! Та тоя СИКаджийски престъпник назначава един измамник, един лъжец, едно слузесто влечуго за дипломат, без въпросното влечуго да си има и представа от дипломация! Да, ама слузестото влечуго, вече познат по света и у нас като Пацо Терасата, спаси банкянската мутра от разследване и затвор! Че това малка заслуга ли е в герберасткия ад, наречен България! Даже му е малко! Пак добре, че не го е назначил за посланик в САЩ! "Ало, Вьньо" е голям капитал за голяма кариера, дори и в дипломацията.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 95

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
56 гласували / 58.95%
Борислав Игнатов
18 гласували / 18.95%
Борис Бонев
16 гласували / 16.84%