ДАНИЕЛА ДАРИТКОВА: И В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ИМА ПРИМЕРИ ЗА НЕПРОЗРАЧНО УПРАВЛЕНИЕ

Автор: 5 GmediA 11:49, 4 септември 2019
Източник: Снимка: Нова телевизия

Президентът отново начерта разделителни линии в полза на определени политически сили, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, предаде БГНЕС.

В началото на осмата сесия на 44-ото Народно събрание Дариткова прочете декларация от името на парламентарната група веднага след обръщението на президента Радев към депутатите. В традиционната декларация Дариткова очерта приоритети в работата ѝ през настоящата есенна пленарна сесия. „Предстои ни динамична сесия. В нея парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да изпълнява приоритетите, заложени в началото на управлението“, увери тя.

За нас властта не е самоцел, а възможност да работим за страната и за нейните граждани, заяви още Дариткова. Тя призова всички народни представители да не превръщат парламента в „поле за предизборна пропаганда“ за предстоящите наесен избори за кметове и общински съветници, както и да работят за повишаване в доверието на институцията.

„Ниското доверие в парламента не е проблем само на управляващите и опозицията, а проблем на демокрацията и всички нас“, смята председателят на ПГ на ГЕРБ.

Като основен приоритет управляващите отново изведоха увеличаването на доходите на гражданите както в частния, така и в държавния сектор, а за пример за пореден път дадоха учителските заплати. „Финансовата стабилност ще бъде един от основните приоритети в икономическата политика“, категорична е Дариткова.

Тя настоя опозицията също да участват конструктивно в работата на парламента и поздрави лидера на БСП Корнелия Нинова за думите ѝ, че „агресивният подход в политиката не е конструктивен“. „Ако това е протегната ръка, ние сме готови да я поемем и да работим за Родината“, подчерта Даниела Дариткова.

Управляващите определиха присъствието на Радев в пленарната зала като „знаменателно събитие“, но според тях с острите си критики той „чертае разделителни линии“.

„Ние сме готови на диалог и сме го заявявали, но този диалог трябва да започне с честно отношение“, смята д-р Дариткова, според която в президентската институция също има много примери за непрозрачно управление.

 

КОМЕНТАРИ

От: зоро 21 септември 2019
дариткова - много интересна фамилия.като говориш за доходи сещаш ли се колко силно е разтворена "ножицата"?
От: гаврош 21 септември 2019
тя от ножици не разбира.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 95

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
56 гласували / 58.95%
Борислав Игнатов
18 гласували / 18.95%
Борис Бонев
16 гласували / 16.84%