КОРНЕЛИЯ НИНОВА: БСП ЩЕ СЕ БОРИ ЗА ПОВЕЧЕ ОБЩИНИ С БЕЗПЛАТНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И РАБОТЕЩИ БОЛНИЦИ

Автор: 5 GmediA 10:35, 5 септември 2019
Източник: БСП

"БСП за България" се регистрира в ЦИК за местните избори.

"Сигурно няма да е лесно, но тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общини. Внесохме току-що 10 хил. подписа". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след регистрацията в ЦИК за местните избори, предаде Агенция "Фокус".

Тя припомни, че сега партията има одобрени 161 кандидати. "Продължаваме. Има много богата палитра от кандидати. Потвърждаваме досегашните си успешни кметове", заяви още Нинова.

За Мая Манолова Нинова посочи, че решението ще бъде взето от градската конференция на 11 септември и на 15-ти от Националния съвет. Нинова не скри, че Манолова има най-много номинации в София, но допълни, че има и много други номинирани за кмет на столицата.

Лидерът на БСП подчерта, че БСП ще се бори за повече общини с безплатни детски градини, работещи общински болници. По думите й средството за това е спечелването на състезанието на повече места.

По отношение на целите, които партията си поставя, Нинова подчерта: "Конкретно увеличаване на 100 % на кметовете. Удвояване на резултата, който имаме сега. Очакваме от това, което виждаме неприятна и компроматна кампания. Съдим по това, което започва с Мая. Ще отговорим с конкретни предложения за общинското и местно самоуправление, позитивно, с млада, свежа и хубава кампания", коментира още Нинова. 

На регистрацията в ЦИК присъстваха лидерът на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб Кирил Добрев и заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

Общо гласували: 8

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
6 гласували / 75%
Да
2 гласували / 25%