ЧЕРЕН УИКЕНД НА ПЪТЯ: 8 ДУШИ В БОЛНИЦА СЛЕД УДАР НА АВТОБУС В ТИР

Автор: 5 GmediA 08:23, 9 септември 2019
Източник: Novini.bg

Без опасност за живота остават ранените при катастрофата с автобус, станала на автомагистрала "Хемус" в неделя. От всички 8 пострадали най-тежко е състоянието на шофьора на автобуса, който е с два счупени крака. Той е на 68 години и днес ще претърпи две операции.

В болница остава и жена със сериозни травми по лицето. Останалите пътници в автобуса са се разминали само с порезни рани от счупените стъкла и други по-леки наранявания.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев лично посети пострадалите в УМБАЛСМ „Пирогов“. В болницата са настанени 4 души с леки травми, които няма да бъдат хоспитализирани, съобщи Ананиев на брифинг пред болницата, предаде БГНЕС.

В столичната болница „Света Анна“ е настанена 48-годишна жена с лицево-челюстни травми, която днес ще претърпи операция.

Катастрофата стана на 20-ия километър на "Хемус" в посока Ботевград. По първоначални данни шофьорът на автобуса застигнал тир и го блъснал отзад. По свидетелски показания на пътници, шофьорът на автобуса няма вина. От полицията работят по версия за грешка от страна на водача на рейса, както и за трети, неизвестен засега шофьор, който е засякъл превозното средство.

Вчера, при друг пътен инцидент в района на град Николаево, загина 12-годишно момче. Автомобил с варненска регистрация загубил управлението и се блъснал странично в подпорните греди на моста.

В леката кола са пътували общо четирима души. На място загива 12-годишното момче, а другите трима са откарани със сериозни наранявания в болница в Казанлък.

Министърът на здравеопазването призова шофьорите да карат внимателно като водят децата си към училище или се връщат от почивка.

Общо гласували: 23

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
16 гласували / 69.57%
Да
7 гласували / 30.43%