ДАНАИЛ КИРИЛОВ: ПОЛОЖИТЕЛЕН СИГНАЛ Е, ЧЕ ИВАН ГЕШЕВ Е ЕДИНСТВЕНА НОМИНАЦИЯ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 10:24, 9 септември 2019
Източник: Снимка: Investor

Процедурата за избор на главен прокурор следва изискванията на закона. Това каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов в сутрешния блок на БНТ.

"За мен положителна изненада е единството и мнението на специалистите в областта, които се обединиха и номинираха за поста Иван Гешев. Аз смятам, че това е положителен сигнал и аз го ценя. Не предложих алтернативна кандидатура, за да не се противопоставя тази външна кандидатура на избора на съсловието“, уточни Кирилов.

Данаил Кирилов е на мнение, че Иван Гешев получава широка обществена подкрепа, но според него зад протестите стоят определени интереси, които следват конюнктура.

Правосъдният министър коментира и въпросът дали съкратено съдебно производство дава необходимата справедливост: "Два са критериите, които сме посочили в нашето предложение за промяна на чл. 58а от Наказателния кодекс. Първата е обективна - по отношение на вида престъпление. В предложението са визирани четири групи престъпни деяния - тежка телесна повреда, убийство, блудство и изнасилване".

Правосъдният министър поясни, че в тези случаи също може да има съкратено производство, но се ограничава възможността да се редуцира наказанието.

"Сега възможността за редукция е с 1/3 размера на наказанието. Ние сме предложили съвсем примерно това да бъде не повече от 1/5, но изрично сме установили, че във всеки отделен случай съдът, който има правомощията в съдебното наказателно производство, определя конкретно дали се прилага този институт или не се прилага.
Решението на съда следва да бъде резултат от позицията и на прокуратурата, и на всички други участници в процеса, включително и на пострадалото лице или на неговите наследници", подчерта Кирилов.

Министърът на правосъдието бе категоричен, че ако не отпадне мониторинговият доклад върху България, ще си подаде оставката.

КОМЕНТАРИ

От: ужас! 21 септември 2019
Българи! Човекоподбното двукопитно на снимката и вашият "правосъден" министър! Не ви ли побиват тръпки, българи?! Вижте му първо олигофренската физиономия на чиста проба примат! А после чуйте и потресаващите приказки, излезли от мръсната му и смърдяща на банкянска клоака уста! Било "положителен сигнал" фактт, че Иван Гешев е единствен кандидат за главен прокурор! Не, нищожество мръсно, не! Не е положителен сигнал, а даже напротив - това е сигнал за ужасна, за чудовищна и мафиотска еднолична диктатура на един СИКаджийски неграмотен пожарникар, каквато вече 10 години търпим в нещастната ни държавица! Диктатура на корумпирани, неграмотни, ненаситни на власт и пари простаци и герберастки престъпници! Диктатура, в сравнение с която тодорживковата е пионерски лагер! Не, олигофрен Кирилов, не! Бръснатата кратуна на най-големия закрибник на мафията и корупцията в България няма да бъде главен прокурор, няма! Ако все пак, дъждовните, безгласни червеи от така наречения ВСС гласуват този резил и срам, то ще бъде за много кратко време!
От: Лъч светлина 21 септември 2019
Изродията,сикаджийската мафиотска изродия е на власт!Крадат,лъжат,репресират тези криминални типове вместо да са в затвора!Много ги търпим много!Вместо тях да ги е страх,че са престъпници и бандити,нас ни е страх!Време е да си вземем отнетата ни власт и да натикаме в затвора тази непоносима сикаджийска изродия!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 96

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
57 гласували / 59.38%
Борислав Игнатов
18 гласували / 18.75%
Борис Бонев
16 гласували / 16.67%