МАНОЛОВА ИСКА ФАНДЪКОВА ДА ИЗЛЕЗЕ В ОТПУСК ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ

Автор: 5 GmediA 15:56, 9 септември 2019
Източник: Снимка: Капитал

По - честното поведение е Йорданка Фандъкова да излезе в отпуска. Това е по-честно спрямо другите кандидати и спрямо гражданите. Воденето на кампанията от позицията на кмет не е правилното поведение. В ситуация сме, че един кандидат иска разрешение от друг кандидат, за да си постави информационните материали за кампанията.

Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова при внасянето на писмо за разрешение за разполагане на информационни точки и информационен център за нуждите на кампанията ѝ за нов градоначалник на столицата. 

„Може би Фандъкова иска да си завърши поръчките за сметосъбирането в София. Това ни обрича на още от същото - мръсна и прашна София“, каза Манолова, цитирана от Novini.bg.

По думите й парите за сметосъбиращите фирми растат, а столицата не става по-чиста. Тя припомни, че сметосъбирането е най-скъпата услуга на Столичната община – процедурата в момента е за над 400 млн. лв., а от 2014 г. расте всяка година – от 88 млн. лв. вече годишно се харчат между 110 и 120 млн. лв.

По-рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че днес в 17 ч. изтича срокът за подаване на документите за конкурса за сметоизвозване в София и тогава ще стане ясно колко и кои фирми ще участват в него.

Фандъкова беше категорична, че няма да допусне градът да бъде вкаран в криза с боклука и призова да бъде сезирана при всякакви съмнения относно честността на конкурса.

 

 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 95

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
56 гласували / 58.95%
Борислав Игнатов
18 гласували / 18.95%
Борис Бонев
16 гласували / 16.84%