СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА КЪМ НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ: НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА ЗАГУБИМ ТОВА, НА КОЕТО СТЕ ПОСВЕТИЛИ ТВОРЧЕСТВОТО СИ: ЛЮБОВТА И ДУШАТА!

Автор: Соня Колтуклиева 14:21, 10 септември 2019

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПОЕТА НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ:

Уважаеми г-н Йорданов, На 29 януари 2016 г. Вие написахте гневно отворено писмо до Слави Трифонов по повод острия сблъсък на Вашия син Недялко Недялков с шоумена: “Господин Трифонов, Преди да се саморазправяте със сина ми Недялко, трябва да потърсите мен – неговият баща. В днешно време заканите за физическа разправа и убийство за Вас са ненаказуеми. Вие нямате жена и деца и не си давате сметка какво означава това за моята снаха и моите внучета...”

Помислете, г-н Йорданов, какво означава тиражирането на снимки със сексуално съдържание на една жена, озовала се по волята на Съдбата до кандидат за кмет на София, за нея, за майка й и за баща й, за близките й, за роднините и приятелите на годеника й! Представете си тяхната драма.

Прочетохте ли реакцията на Борислав Игнатов? “Приятелката ми е невинна жертва на дългогодишен тормоз. Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си, той си позволява да разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща, и прави всичко, за да я унижи и срине...”

Вашият син Недялко Недялков стана съучастник в долнопробна акция срещу кандидат за кмет на София. Или самият той я започна, за да угоди някому... Снимките продължават да стоят на неговия сайт ПИК и да генерират трафик, защото той така разбира “бизнеса”.

От дете чета стиховете Ви, имала съм няколко кратки срещи с Вас, г-н Йорданов. Не мога да си представя, че бихте одобрили или подминали гнусната публикация на ПИК с вдигане на рамене: “такъв е животът”.

Вие, смелият поет, сте написали още през 1966 г.: “Може би нещо сме сбъркали в нашия възрастен век. Продава се вяра във щъркели! Търси се вяра в човек!” Не съм загубила вярата си във Вас!

Не съм загубила вярата си, че съществува базисна почтеност и усет за благоприличие дори в нашия век, белязан от максимата “всичко за продан”.

Може би овластените сатрапи, които са в сговор с по-малкия Ви син, тормозят и преследват по-големия Ви син?! Вие защитихте от публичния тормоз и Недялко Недялков, и Асен Йорданов. Защото така постъпват Бащите.

Познавам Асен и се възхищавам на неговата смелост и борбеност. Не познавам Недялко Недялков и не споделям неговите представи за журналистиката.

Уважаеми г-н Йорданов, поете, не оставяйте някой да срива и малкото останало доверие, че има граници, които не бива да се прескачат. Иначе ще загубим това, на което сте посветили цялото си неостаряващо творчество: Любовта и Душата! Не го оставяйте, макар той да е родния Ви син.

Г-н Йорданов, поете, моля Ви да поискате от Недялко Недялков да свали “онези” снимки. Не познавам жената, допуснала да бъде снимана по този начин, за мен това е неприемливо и перверзно; не познавам и годеника й, кандидатирал се за кмет на града, в който живея. Но познавам Вас - през стихотворенията Ви, които обичам.

КОМЕНТАРИ

От: Кпъстю Капанов 14 ноември 2019
Браво, Соня.
От: Кпъстю Капанов 14 ноември 2019
Браво, Соня.
От: Кпъстю Капанов 14 ноември 2019
Браво, Соня.
От: Кпъстю Капанов 14 ноември 2019
Браво, Соня.
От: Кпъстю Капанов 14 ноември 2019
Браво, Соня.
От: Кпъстю Капанов 14 ноември 2019
Браво, Соня.
От: Кпъстю Капанов 14 ноември 2019
Браво, Соня.
От: Атанас 14 ноември 2019
Дали Н.Йорданов си дава реална представа за позора, който неизбежно опетнява и неговото име и името на баща му? Едва ли. Той не е способен да осъзнае реалността, че единият му син е олицетворение на човешката низост и падение! Затова се опитва да мие срама на семейството си и собствения си с другия си син. Също много нечестен и подъл подход! Жалко за бившия доблестен творец. Деградира до нещастен баща на един паразитиращ медиен олиграх, който задоволява орално властта и й служи без никакви скрупули на морал и журналистическа етика :(
От: Борислав Цеков 14 ноември 2019
Г-н Йорданов вие обслужвате палачите на България. Те установяват диктатура в момента, а блюдолизците и нихилистите им помагате и ги легитимирате. Това е вашата съдба и вашата вътрешна стойност. Клеймо в историята за такива като вас!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 9

Анкета

ЩЕ ПРЕГЛАСУВА ЛИ ВСС КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР?
Да
5 гласували / 55.56%
Не
4 гласували / 44.44%
Не ме интересува
0 гласували / 0%