С ВЪЗГЛАСИ "МАФИЯ", "ГЕШЕВ Е РАСИСТ", ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ НОМИНАЦИЯТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 10:28, 11 септември 2019
Източник: 5GMedia

Хиляди граждани се събраха снощи пред Съдебната палата в София на протест против кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Сред противниците на Гешев се бяха бившият правосъден министър Христо Иванов, представители на партията „Да, България“ и на НПО „Правосъдие за всеки“, кандидатът за кмет арх. Борислав Игнатов и др. Реч държа съдия Методи Лалов, предаде БГНЕС.

Протестиращите издигнаха плакати: „ВСС – позор; #гражданистухли”, „Боец срещу мафията”, „Гешев е расист”.

Те скандираха "Свобода“, "Оставка“ и "Мафия“. От Съдебната палата тръгнаха по "Раковска“ и се насочиха към Народното събрание, където направиха жива верига.

На площада присъстваха и представители на агитки на футболни отбори от провинцията. Те бяха помолени най-официално от протестиращите срещу кандидатурата на Иван Гешев да не предизвикват ексцесии и да не нагнетяват напрежението. Ако това не се случи, от трибуната се обърнаха към наблюдаващите полицаи да си свършат работата.

"Тази вечер тук не сме само единомишленици, не сме само свободни хора. Има едни хора, които са ни дошли на гости. Лесно ще ги разпознаете, те нямат нищо общо с нас (...) Днес имаме гости от агитки, имаме гости от Бургас, от Сливен, имаме гости от Перник. Имаме фенове на Димитър Желязков – Митьо очите. Надяваме се нашите гости да се държат възпитано и нормално, както се държат хора на гости. Надяваме се нашите гости да чуят каквото имаме да кажем и да си тръгнат оттук по-убедени отколкото са дошли“, каза председателят на "Правосъдие за всеки“ Велислав Величков.

 

Общо гласували: 23

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
16 гласували / 69.57%
Да
7 гласували / 30.43%