ЕМИЛИЯН ГЕБРЕВ СВЪРЗА ШПИОНСКИЯ СКАНДАЛ С ОПИТА ЗА НЕГОВОТО ОТРАВЯНЕ

Автор: 5 GmediA 08:17, 12 септември 2019
Източник: Снимка: Bulgaria News

"От изказването на зам.-главния прокурор за мен изскочиха нови обстоятелства, свързани с опита за моето убийство, на моя син и моя колега. А именно: По думите на зам.-главния прокурор, през месец януари-февруари било договорено редица български дружества, сред които "Дунарит", по никакъв начин да не попаднат в български ръце. Това за мен е водещо, защото това променя и дава друга насока на разследването. Споменатият период напълно съвпада с времето, когато заявих аз интереса си към законно придобиване на "Дунарит" с моята фирма "Емко". И към края на април 2015 година бе извършено покушението срещу мен, моя син и моя водещ директор на фирмата", това каза пред бТВ оръжейният бос Емилиан Гебрев.
"Както е съобщено от прокуратурата, това време съвпада напълно с опита за моето покушение и наличието на хора от друга държава на нашата територия", допълни той и изрази надежда разследващите да разнищят тази "сламка", която той им подава.

Той отрече да е познавал и да се е срещал по някакъв повод с Решетников, Малофеев и Николай Малинов, както и да е имал някакви отношения с банкера Цветан Василев.

На въпрос, чия собственост в момента е "Дунарит", Гебрев обясни, че има решение на съда, което е окончателно и според него "Дунарит" трябва да се впише към активите на "Емко", но Търговският регистър все още не е извършил това вписване.
"Има хора, както и фирми, несъществуващи в правния мир, които имат своите сили и своите възможности да повлияят на Търговския регистър да не бъде извършено едно вписване на увеличението на капитала на дадена фирма, което е наредено от съда", категоричен е Гебрев.
Той допълни, че въпреки отказаното вписване, "Дунарит" се управлява от човек начначен лично от него, както и че Цветан Василев няма нищо общо с дружеството.

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
6 гласували / 66.67%
Да
3 гласували / 33.33%