103 АДВОКАТИ ПРИЗОВАВАТ ЗА НОВА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 12:03, 12 септември 2019

Фейсбук общността на българските адвокати излезе със свое становище, в което настоява за процедурата за избор на главен прокурор на България да бъде извършена отново.

"Ние, като граждани, като адвокати от най-голямата неформална адвокатска общност в страната ФОБА, изразяваме своята тревога и безспокойство от начина, по който се провежда процедурата по избор на нов главен прокурор", се казва в становището, копие от което е изпратено и до Делегацията на Европейската комисия в България.

Адвокатите изреждат подробно мотивите си срещу кандидатурата на Иван Гешев и заключават: "Позволяваме си да предложим на членовете от ВСС да не изберат предопределения за нов главен прокурор Иван Гешев и да открият нова, прозрачна и по-отворена процедура за избор на следващ главен прокурор, време има!".

Ето цялото писмо на адвокатската общност.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 21 септември 2019
Стига само с това призоваване на мафията да си изтегли марионетката!?Тук трябва вече да се разбере,че държавата е в ръцете на мафията и си назначава подлоги марионетки с които да ни тероризира!Не виждат ли или се правят че не виждат,че трябва да си вземем обратно държавата,ако искаме да я има просперираща България!?Писна ми от това да се казват полуистини!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 95

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
56 гласували / 58.95%
Борислав Игнатов
18 гласували / 18.95%
Борис Бонев
16 гласували / 16.84%