МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ОБЕЩА НОВ ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ, СВЪРЗВАЩ БОЖУРИЩЕ С МАГИСТРАЛАТА ЗА СЪРБИЯ

Автор: 5 GmediA 17:23, 12 септември 2019
Източник: Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на новия логистичен център на датската мебелна компания „Юск Бул“ ЕООД, който се намира в Икономическата зона София – Божурище, съобщиха от правителствената информационна служба.

Кoмпaниятa инвecтиpa над 100 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия и щe бъдaт осигуpeни 300 paбoтни мecтa.

Инвестициите в този регион са огромни, има стотици работници, добре платени, заяви министър-председателят Бойко Борисов в приветствието си при откриването на логистичната база. Той изтъкна, че ще се работи по нов проект за околовръстен път, който да отговори на сериозния инвеститорки интерес към индустриалната зона, да обезпечи засиления трафик и да създаде повече удобство за живеещите в района граждани. Ще направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет, добави министър-председателят.

„Трябва да направим околовръстен път, който да свърже от двете страни Божурище, обикаляйки града, и да го свържем с магистралата за Сърбия, защото всичко отива на Запад и съответно към западната и източната тангента, „Марица“, „Тракия“, за Азия и морето“, посочи премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че днес у нас се прави икономика, заводи, хиляди тирове с продукция напускат България, затова и износът ни е най-голям за всички времена. „Само, че трябват пътища“, изтъкна още веднъж министър-председателят Бойко Борисов.

При откриването на най-високото логистично съоръжение в България премиерът бе заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов.

Строителството на логистичната база започна през лятото на 2017 г., когато датската компания обяви, че ще изгради в България четвъртия си в света център, от който ще снабдява магазините си в Бългapия и Pyмъния, ĸaĸтo и Зaпaднитe Бaлĸaни.

Базата включва две високи сгради с общ капацитет за 121 632 палета. Високите тела достигат 16 етажа (42,5 м), което ги прави най-високите складови помещения в България. Парцелът на „Юск Бул“ ЕООД в индустриалната зона е върху площ от 300 дка, а застроената площ е малко над 90 хил. кв. м. Освен високите тела, базата включва и транспортен коридор, приемна зона, зона за интернет търговия, административни сгради.

КОМЕНТАРИ

От: асфалт паша 21 септември 2019
Абе, тоя престъпник от СИК - Банкя, няма ли да направи по-добре да прокара един асфалт от Банкя до централния софийски затвор, че да не ум се тресат телесата по пътя, когато тръгне за там? А то ще се случи много скоро!
От: Лъч светлина 21 септември 2019
Паталогичен мошеник и крадец,сикаджия- рекетьор като дон Паталогезе да обещае нещо и да му вярваме това означава да сме напълно малоумни и безморални!Той говори и за грандиозни успехи на България,за магистрали,но действителността е ,че България е най - бедната,най- корумпираната,най- изчезващата нация и то благодарение на този паталогичен мошеник и крадец и неговата чумава шайка!И магистралите му са по- скъпи ,а качеството им е под средното и са по качество след Мали и много други африкански държави!Защо този сикаджия- рекетьор не е в затвора ,а стана премиер на Европейска държава!?Защото тази държава отдавна е превзета от мафията и тя назначава нейни хора рекетьори да рекетират,ограбват и репресират цялата държава!Ако смятаме ,че демокрация ( власт на народа) се прави от криминални типове ,а зад тях е мафията ,значи дълбоко се лъжем и сме безмозъчни и безморални същества!А ,че сме такива го доказва ,че търпим тази паталогично изродия качила се на главите ни и ни ограбва,лъже и репресира толкова много време!А може просто да бъдем граждани,да се обединим на базата на принципи ,морал и интереси и да изхвърлим мафията в затвора!Но истината е ,че не сме граждани,а примитиви които мислят само как да се наядат,как да минат незабелязано по перваза и как съществуването ни без достойнство не е проблем за нас!Много пъти се питам дали сме хора или човекоподобни само на първа сигнална система!?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 95

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
56 гласували / 58.95%
Борислав Игнатов
18 гласували / 18.95%
Борис Бонев
16 гласували / 16.84%