КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА: ЖЕНСКАТА СИЛА Е В ТОВА, ЧЕ ЖЕНИТЕ СА ПО-САМОВЗИСКАТЕЛНИ

Автор: 5Gmedia , 09:00, 2 март 2019

„Женската сила идва от това, че жените са по-самовзискателни, а неравенството между жените и мъжете в работната сфера повече амбицира представителките на нежния пол“, това каза в студиото на „Панорама“ временният директор на Световната банка Кристалина Георгиева. По-рано вчера тя беше на форум в София, където представи доклад на тема: „Жени, бизнес и законодателство“. По време на форума Георгиева заяви, че световната икономика е със 160 трилиона долара по-бедна, защото жените по света не са равни на мъжете.

По думите й обаче, добрата новина за България е, че се нарежда сред 30-те страни, които са направили най-много, за да премахнат законовите пречки пред жените в бизнеса.

„Трябва да приемем, че жените имат нужда от повече свобода на действие, като премахнем законовите пречки пред тях“, каза Георгиева.

Тя цитира данни, според които 2,8 млрд. жени по света имат по-малко право да работят, отколкото мъжете.

По думите на Кристалина Георгиева, световната търговия ни служи добре, а неравенството между бедни и богати е основната причина за антиглобалистките настроения в света.

„Когато ние търгуваме и работим заедно, светът става по-мирен“, заяви тя.

Георгиева обясни, че въпреки че растежът на икономиката в световен план се забавя,  на България ѝ помагат ниският дълг и бюджетният излишък.

КОМЕНТАРИ

От: 19 септември 2019
СТАЛИНКА нема спиране. СВЕТЪТ Е ПОЛУДЯЛ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 77

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
46 гласували / 59.74%
Борислав Игнатов
14 гласували / 18.18%
Борис Бонев
14 гласували / 18.18%