АДВОКАТ ЕКИМДЖИЕВ ПРИЗОВА ПРЕЗИДЕНТА ДА НЕ ПОДПИСВА УКАЗ ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО НА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 06:43, 16 септември 2019
Източник: Снимка БНР

Г-н Гешев прави каквото си иска, независимо от законите и Конституцията“, заяви пред БНР адв. Михаил Екимджиев.

„В последните години главният прокурор се утвърди като един много активен и мощен политически играч с решаващи понякога ходове за определяне на политическата доминация на една или друга политическа сила, на един или друг явен или задкулисен интерес. Затова са толкова големи залозите. Затова неизбежно темата за избора или назначението на г-н Гешев се политизира“, аргументира се той в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

Нямаме никаква причина да вярваме на прокуратурата и на г-н Гешев, защото те в момента са господари на думичките, само те знаят какво се случва, само те знаят как интерпретират фактическия и правен контекст на случващото се в т.нар. шпионски скандал и готовността им, специално на г-н Гешев, да произвежда фалшиви новини, да говори юридически небивалици. Вижте заплахата за националната сигурност – вече всяко действие се квалифицира като заплаха за националната сигурност, включително управлението на пръскалките пред Народното събрание, сега и замлъкването на БНР. Няма по-голяма заплаха от националната сигурност, когато една институция, на която ние като суверен сме делегирали властта да упражнява държавната репресия, да задържа и да повдига обвинения, започне да упражнява тази своя власт не в интерес на хората, а в свой собствен интерес, в интерес на задкулисните си ментори и в интерес на определени политически сили – това е конституционен преврат. В България е налице един пълзящ прокурорско-олигархичен преврат“, каза адвокат Екимджиев.

Според него случващото се с движение „Русофили“ е недопустимо. Всеки трябва да си даде сметка, че утре това може да се случи с него и близките му, добави той.

Има само 4-5 относително независимо избрани от съдебната квота членове на ВСС, от които нищо не зависи, подчерта адв. Екимджиев и добави:

Единственият шанс назначеният по този начин, в заобикаляне на Конституцията и законите, г-н Гешев да не се окаже на това място, което би било изключителна опасност за държавността, за републиката и за конституционализма в България, е ако президентът не подпише указа за неговото назначаване. Надявам се ген. Радев да има мъжеството, независимостта и смелостта“, заяви адвокатът.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 20 ноември 2019
Мафията отдавна е започнала да дискредитира ,очерня и да оказва огромен натиск над президента за да го принуди да подпише указа за назначаване на дон Гешефтари!Ако е достатъчно предвидлив президента и не подпише той ще направи добро и за народа си и за него си!И да подпише и да не подпише той ще бъде атакуван от мафията и от самия дон Гешефтари ,ако президента подпише назначаването ,защото на дон Гешефтари ще му бъде наредено от мафията да злодейства и срещу президента!Мафията държи здраво антинародните представители и техните престъпни антилидери и те никога няма да премахнат недосегаемостта на главния прокурор,което си е още едно законодателно престъпление на антинародните представители! Как може да има недосегаеми във властта на народа като тази репресивна,легална ,престъпна марионетка в лицето на главния прокурор!?Първо няма власт на народа,защото отдавна мафиотски кланове които се наричат партии са направили преврат и са отнели властта на хората!Сега мафиотското ограбване наричаме демокрация нарочно с гръцкото име,защото ако го казваме с българското - власт на народа ,много хора ще разберат че няма нищо общо с тяхна власт !Правилното изказване за съдържанието ще е власт над народа,ограбване ,лъгане,репресии от мафията която тотално е превзела българските институции!
От: зоро 20 ноември 2019
някой може ли да обясни ,как , хипотетично , биха се развили събитията, ако президентът не подпише?
От: гаврош 20 ноември 2019
до лъч светлина: харесвам коментарите ти. препоръчвам ти да си опресниш знанията за членуването в българския език.
От: Лъч светлина 20 ноември 2019
До Гаврош: Навярно правя много повече грешки освен в членуването в българският език,но гарантирам,че това което пиша са моите мисли,така както аз разбирам нещата ,по моя си честен и откровен начин!Дали съм прав или не ,това всеки може да прецени по своите критерии,но това са моите мисли и аз държа на тях!Много желая повече хора смело и откровено да изказват своите мисли,а и защо вече и да не действаме за наше добро,а да не оставяме мафията да се разпорежда с живота ни!
От: гаврош 20 ноември 2019
=до лъч светлина: за мен е чест да получа интелигентен отговор.много кратко: ако думата може дасе замести с"ТОЙ"-пълен член "ЪТ" гаранция –98% успех.много дръжки на микрофони, завършили журналистика са по- неграмотни от етническия турчин Местан.жалко.
От: гаврош 20 ноември 2019
сори,поправка: след"ЪТ" да се добави:"ЯТ".

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 3

Анкета

СПАЗВАТЕ ЛИ КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ?
Не
2 гласували / 66.67%
Да
1 гласували / 33.33%
За кратко
0 гласували / 0%