КОМИСИЯТА ПО АТЕСТИРАНЕ ОДОБРИ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КАЧЕСТВА НА ГЕШЕВ - БЕЗ ВЪПРОСИ И ДИСКУСИИ

Автор: 5 GmediA 17:44, 16 септември 2019

Единодушно и с 10 гласа "за", без въпроси, коментари и обсъждане членовете на Комисията за атестиране и конкурси към Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува доклад, с който се приема, че единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев има достатъчно професионален опит и квалификация, за да заеме поста, съобщи "Дневник".

12-членната комисия заседава един час, в който изслуша доклада за професионалните и административни качества на Иван Гешев. Той дойде на заседанието и заяви: "Благодаря ви за тази оценка. Благодаря и на тези, които са ме подкрепили, както и на тези, които са изпратили становища срещу моята кандидатура. Истината може да бъде установена само при излагането на различни гледни точки. А на тези, които казаха, че ще дадат становище, когато видят резултатите от моята работа, ще кажа, че ще останат разочаровани. Да не си губят времето и да се насочат към други сегменти в своята дейност".

Намекът му бе към председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и Вероника Имова от съдийската колегия на ВСС, които заявиха при обявяване на единствената кандидатура, че ще коментират номинацията на Гешев едва когато видят заключението за резултатите от работата му и изслушат концепцията му за развитие на прокуратурата.

Утре заседава етичната комисия.

Междувременно, протестите срещу Иван Гешев продължават. Недоволните от единствената кандидатура за наследник на Цацаров се събират днес в Пловдив.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 22 октомври 2019
Така нареченият ВСС е избран в по- голямата си част чрез политически квоти!Така този ВСС е превърнат в политически зависим,а всички ние знаем,че българските политици са бандити на държавна издръжка! Същото е и със СЕМ!Дон Паталогезе както винаги безсрамно лъже като казва ,че не се меси в независимостта на журналистическата гилдия само дето чрез политическите квоти им избират началниците и чрез тях уволняват критичните и назначават безгръбначни журналисти!И лъже най- нагло и безсрамно ,че няма намеса!И във ВСС е така и във всички държавни организации е така ,институциите са подчинени чрез политическите квоти на политиците- бандити!Лъжата е тази ,която е обща за всички престъпници!Какво имам в предвид: убиецът лъже че не е убил,крадецът лъже че не е откраднал,мошеникът лъже че не е измамил !А политиците- разбойници лъжат и за трите неща и никой не им държи сметка не само за лъжите ,ами и заради престъпленията които правят и прикриват с лъжи!Ако тези престъпници- политици ги подложим на детектора на лъжата или на интегритет към държавата никой няма да го издържи,защото ще блесне истината ,че ги водят политици,а в действията си са престъпници,разбойници,бандити,мафиоти!Лъжата и репресиите върху нас ги държи на власт и отдавна са превърнали властта на народа( демокрацията) във власт над народа !Тази чумава престъпна клика- така наречените политици!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 5

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
5 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%