ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: РУСИЯ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪНШНОИКОНОМИЧЕСКИ ПАРТНЬОРИ НА БЪЛГАРИЯ

Автор: 5 GmediA 16:15, 18 септември 2019
Източник: Министерски съвет

"Връзките между България и Русия се основават на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски отношения между двата народа“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата с руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров, съобщиха от правителствената информационна служба.

„България желае да развива с Руската федерация отношения, основани на диалога, конструктивното сътрудничество и взаимното зачитане на интересите“, добави Борисов.

Премиерът изтъкна, че нашата страна желае да продължи сътрудничеството с Русия по приоритетните за България въпроси в сферата на икономиката, енергетиката, туризма, транспорта, образованието, науката, културата и социалната политика. 

„България води политика, насочена към осигуряване на енергийната сигурност както за страната ни, така и в Европа. Работим активно по проектите за газови връзки със съседните страни“, каза още премиерът Борисов пред руския министър.

По време на срещата акцент бе поставен върху подкрепата на страната ни за преминаване на разклонение на „Турски поток“ през територията на България в контекста на създаването на регионален газов хъб „Балкан", посредством което ще се постигне реална диверсификация на доставките на газ и конкурентни цени.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че страната ни работи за реализация на проекта за разширение на газопреносната мрежа от турско-българска до българо-сръбска граница. Реализацията на „Балкански поток“ при стриктно спазване на европейското законодателство е от стратегическо значение за България и региона.КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 22 октомври 2019
Тук лизането и раболепието на дон Паталогезе е огромно!Той винаги е бил хванат от кремълските служби за под шлифера и за мен това че от десет години е премиер ,а не е изградил нито една системна връзка изцяло със съседните страни за газ доказва,че е едно марионетно чудо на Кремъл което им поддържа монопола!Да не говорим за Лукойл който не плаща и стотинка към българския бюджет а извлича големи печалби,да не говорим за АЕЦ Белене един мафиотски проект от който се крадат милиарди от нас гражданите,да не говорим за изгубеното нарочно дело за да се продължи грабежа с Белене!Престъпленията и слугинажа за милиарди на дон Паталогезе към Кремълската мафия са много!Най- прав е още през 2006 г Джон Байърли,който казва за този ,цитирам по памет" Денем дон Паталогезе говори за евроатлантически ценности,а вечер ходи в руското посолство" Нищо от тогава не се е променило!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 5

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
5 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%