ВИСШИЯТ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ НЕ ИСКА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 16:30, 18 септември 2019

Висшият адвокатски съвет призова Висшия съдебен съвет (ВСС) да не одобрява кандидатурата на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев, става ясно от позиция, изпратена до медиите, предаде БНР.

От адвокатския съвет искат от ВСС да прекрати настоящата и да насрочат нова процедура за избор на обвинител номер едно.

Според Висшия адвокатски съвет Гешев не притежава нужните качества, за да бъде избран за главен прокурор на Република България и да отговори на високите очаквания, на правната общност, и в частност на адвокатурата, а и на обществото като цяло.

Гешев е единственият кандидат за поста, след като и министерството на правосъдието в лицето на министър Данаил Кирилов отказаха да номинират друга личност.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 26 януари 2020
То и хората не искат дон Гешефтари,но е вярна марионетка на мафията ,а мафията командва в България и отдавна го е избрала,остава и малко за да го наложи!Реалното препятствие пред мафията е президентът,но ще му спретнат един компромат или заплахи и къде ще иде та да не подпише!Така стават работите в превзетата от мафията държава която се води в Европейският съюз и където уж трябва да има законност,демокрация и ценности!Нищо такова в България няма!Диктат на мафията над гражданите!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 12

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
9 гласували / 75%
Не мога да преценя
2 гласували / 16.67%
Не
1 гласували / 8.33%