ГНЕВНИ КОМЕНТАРИ ВЪВ ФЕЙСБУК СЛЕД РЕШЕНИЕТО НА АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ В ПОЛЗА НА МИНИСТЪР ГОРАНОВ

Автор: 5Gmedia , 07:23, 3 март 2019

Илиян Василев: „Ето задачка за решаване относно материалния израз на конфликта на интерес на Горанов - тъй наречената неполагаема му се изгода.

За експерти по данъчно право.

Сметнете на годишна база колко данъци са дължими върху наем на апартамент от 180 квадратни метра - пазарната цена на подобен наем не може да бъде под 1 000 евро, при това необзаведен, т.е. годишната ви база е 12 000 евро.

Сметнете за 5 години, какви данъци държавата е пропуснала.

След това повторете същото упражнение - с Ахмед Доган, но тук упражнението е по-страшно.

Изчислете разликата между платената и пазарната цена на активите на ТЕЦ "Варна" - 3 500 лева и 220 милиона лева (това е гроссо модо). Изчислете какъв е нетния негативен данъчен ефект за държавата от това, че продавачът на плаща данък върху пазарно дължимата му цена от 220 милиона лева (колкото Доган трябва да плати, ако сделката е прозрачна) и обратно - какъв е данъчният ефект от гледна точка на Доган“.

Борис Ангелов: Според цените на ЕСТЕ наемите са 10 евро на квадрат, т.е.1810 евро на месец.

Иван Атанасов: И този същият ще бори сивата икономика с новите касови апарати, които ще натоварят белия бизнес с милиони левове и главоболия по прилагането на новата Наредба Н18?!

Стефка Костова: При явна корупция тези, които трябва да я борят, да казват, че няма нищо нередно?! ?! Няма надежда за тази  държава.

Елена Русинова: Една Кьовеши ни трябва на нас! Да спре самозабравянето и нарцисизма, дебелокожието и цинизма!

Кънчо Кънчев: Kьовеши иде!

Явор Стайков: И сега като имам непреодолимо усещане за пране на пари, трябва ли да пусна доклад на ДАНС!

Анна Яначкова: Доган ползваше сараите около 20 г. Интересно е да видим какви облаги е осигурил на предишния собственик, за да реши да загуби толкова много пари от платени данъци.

Станимир Пенев: Какъв предишен собственик? Той е собственикът, просто сега си легализира собствеността и се готви да си "скъса опашката", че гадните американци много се активираха. Пеевски и неговата мама също се разчевръстиха да сменят  имена на фирми, да закриват фондации, но дали си мислят, че могат да си покрият следите, след като вече са попаднали в радара на американската прокуратура?

Източник: Фейсбук

Общо гласували: 7

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
5 гласували / 71.43%
Да
2 гласували / 28.57%