КОРЕЙСКИ СТУДЕНТИ ВРЪЧИХА ОТЛИЧИЕ НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ

Автор: 5 GmediA 13:10, 26 септември 2019
Източник: Фейсбук, Бойко Борисов

Българският премиер Бойко Борисов беше удостоен с почетен знак за принос към българистиката и развитието на двустранните отношения от Чу Ки-сонг, вицепрезидент на Университета за чужди езици „Ханкук“ в Сеул. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук:

"На емоционална среща в Университета за чужди езици „Ханкук“ в Сеул получих плакет от корейските студенти за приятелството и приноса към развитието на българската студентска програма и за продължаване на добрите отношения между Република Корея и България. Студентите изненадаха нашата делегация като изпълниха български народни танци, облечени в традиционните ни носии, и изпяха символни за всеки българин песни. Ние също се бяхме подготвили и им подарихме книги от класиката на българската литература – Немили-недраги, Под игото, Железният светилник, Мамино детенце, Тошко Африкански, Ян Бибиян, Патиланци и десетки други".

„Убеден съм, че отношенията между България и Република Корея ще се развият много бързо в редица сфери след днешните разговори – и в областта на енергетиката, и на туризма, машиностроенето. Затова трябват кадри“, каза премиерът Борисов пред корейските студентите, които изучават български език в Сеул. 

Борисов е обещал да се подхожда „подобаващо“ към обмена на студенти и преподаватели между Софийския университет и сеулския „Ханкук“. От началото на следващата учебна година се предвижда да има реципрочност между двете държави и по отношение на стипендиите.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 16 ноември 2019
Тия се смляха да възхвалят Лойко Крадлисов или звучащо по- тежко дон Паталогезе!Имам чувството ,че е в Северна Корея,а не в Южна Корея!То бива ,бива метани за един сикаджия- рекетьор ,ама това на нищо не прилича!
От: ВАСИЛ Л. 16 ноември 2019
ЖАЛКО за Южна Корея и нейните лидери- оказаха се хора без вкус и свян.Кого награждавате бе, кого хвалите бе... безумци! Жалко, жалко, жалък свят...

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 0

Анкета

СПАЗВАТЕ ЛИ КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ?
Да
0 гласували / 0%
Не
0 гласували / 0%
За кратко
0 гласували / 0%