ВРЕМЕННА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЩЕ ПРОУЧВА ЗАЩО ЗАМЛЪКНА "ХОРИЗОНТ"

Автор: 5 GmediA 14:08, 27 септември 2019

Парламентът създаде временна комисия, която ще проучва фактите и обстоятелствата, свързани с прекъсването на излъчването на програма „Хоризонт" на Българското национално радио. Предложението бе подкрепено от 120 народни представители. Председател на комисията е Тома Биков от ГЕРБ, предаде Нова телевизия.

„Проблемът е, че радиото е натрупало 4 милиона дефицит. Целта е след това да променим Закона за радиото и телевизията, защото там има структурен проблем“, обясни Биков.

Днес Народното събрание реши Сметната палата да провери финансовото управление на БНР. Предложението на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова, Александър Ненков и Красимир Ципов беше прието със 116 гласа „за“, без „против“ и с един „въздържал се“.

Одитът за съответствие при финансовото управление на БНР ще обхване периода 1 януари 2017 г. - 30 септември 2019 г. Ревизията започва от 1 октомври, а докладът трябва да е готов до края на януари.

Поводът за проверката е спирането на излъчването на радиото на 13 септември тази година - нещо, което не се е случвало и през Втората световна война, каза от трибуната Боряна Георгиева от „Атака“, член на парламентарната комисия по културата и медиите.

Общо гласували: 3

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
3 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%