ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: БЪДЕЩЕТО НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е В ЕС, НО ДА СПРАТ ДА СИ ИГРАЯТ С ИСТОРИЯТА

Автор: 5 GmediA 13:45, 30 септември 2019
Източник: Снимка: БГНЕС

Никога не сме казвали, че безусловно подкрепяме влизането на Северна Македония в Европейския съюз. Винаги сме казвали, че за еърполисинг и НАТО могат да разчитат на нас. Бъдещето на Северна Македония е в ЕС и те не трябва да проиграват този шанс.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след консултативната среща при президента Румен Радев за Македония, предаде БГНЕС.

Благодаря за днешната консултативна среща на президента. Мисля, че добре сме се разбрали с него, каза Борисов в началото като уточни, че е разговарял с Радев още в края на миналата седмица докато е бил в Сеул, а президентът в Ню Йорк. За съжаление не всички политически партии изпратиха свои представители, отчете Борисов, който говори след срещата пред чакащите го медии заедно с вицепремиера Каракачанов.

Ние по-близък народ нямаме, заяви Борисов и обърна внимание, че ако България спре Македония за ЕС ще бъде прецедент в историята.

Изключително важно е да бъдат приети в ЕС, но е важно да разберат, че това зависи от тях. Това е апел към тях. Темата Западни Балкани беше издигната на най-високо ниво, заяви Борисов и призова: Но да спрат да си играят с историята, с миналото и да се концентрират към бъдещето. Това бъдеще пряко ни интересува и нас.

Ние искаме и Албания да върви заедно с преговорите със Северна Македония, добави още премиерът.

С Обединени патриоти сме в единомислие по този въпрос, отчете Борисов.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%