ПРИНЦ ХАРИ: ИЗГУБИХ МАЙКА СИ, А СЕГА ЖЕНА МИ СТАВА ЖЕРТВА НА СЪЩИТЕ МОЩНИ МЕДИИ

Автор: 5 GmediA 10:21, 2 октомври 2019

Херцогинята на Съсекс започна съдебни дела неделното издание на "Дейли мейл" заради незаконно публикуване на едно от нейните лични писма, съобщи Би Би Си.

В изявление херцогът на Съсекс заяви, че той и Меган са принудени да предприемат действия срещу "безмилостната пропаганда".

Принц Хари каза: „Изгубих майка си и сега гледам как жена ми става жертва на същите мощни сили“.

Говорител на "Дейли мейл" заяви, че вестникът стои до историята, която публикува и ще защитава позицията си "енергично".

Адвокатско дружество Шилингс, действащо за херцогинята, обвини вестника в кампания на фалшиви позорни истории.

Фирмата е предявила иск пред Върховния съд срещу таблоида и неговата компания-издател Associated Newspapers заради предполагаемата злоупотреба с частна информация, нарушаването на авторските права и нарушаването на Закона за защита на данните от 2018 година.

В продължително лично изявление на официалния уебсайт на херцога и херцогинята на Съсекс принц Хари заяви, че "болезненото" въздействие от натрапчивото отразяване на медиите е накарало двойката да предприеме действия.

Той припомни случая с майка си Даяна, принцеса на Уелс, и заяви, че "най-дълбокият му страх е историята да се повтаря".

"Виждал съм какво се случва, когато някой, когото обичам, е преследван до степен, че вече не го третират или не го възприемат като истински човек", каза той.

Съдебните производства се финансират частно от двойката и всички постъпления ще бъдат дарени на благотворителна организация.

 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 10

Анкета

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ СМЕТОСЪБИРАНЕТО В СОФИЯ?
Не
8 гласували / 80%
Да
2 гласували / 20%