РЪКОВОДСТВОТО НА БНТ ЗАКЛЕЙМИ „НИЗКОТО“ ПОВЕДЕНИЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ В „РЕФЕРЕНДУМ“

Автор: 5 GmediA 14:29, 2 октомври 2019
Източник: 5GMedia

БНТ излезе с декларация по повод поведението на Волен Сидеров в предаването „Референдум“.

„Ръководството на Българската национална телевизия заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Поведението му в предаването "Референдум" от 01.10.2019 година беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на Българската национална телевизия декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването. Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти. Никога в 10-годишната история на предаването „Референдум“ не е имало такова шокиращо поведение на участник. Припомняме, че участието в предаването „Референдум“ на 01.10.2019 година на г-н Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака" и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение Българската национална телевизия ще предложи на Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в ефира на БНТ.

Надяваме се също и участниците в предстоящите избори и представителите на всички политически сили да се дистанцират от поведението на г-н Волен Сидеров”, се казва в декларацията, която е подписана от цялото ръководство на Националната телевизия.

Тагнато в: Волен Сидеров

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 9

Анкета

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ СМЕТОСЪБИРАНЕТО В СОФИЯ?
Не
8 гласували / 88.89%
Да
1 гласували / 11.11%