УСМИХВАЙТЕ СЕ! ДНЕС Е ДЕНЯТ НА УСМИВКАТА

Автор: 5 GmediA 06:01, 4 октомври 2019

Днес има специален повод да сме по-усмихнати от всеки друг път. Това е така, защото на всеки първи петък на месец октомври празнуваме Международния ден на усмивката.

Основател на Деня на усмивката, както и автор популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 година. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот.

Датата е в началото на октомври, защото определено има нужда от повече усмивки. Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 година. Хиляди ученици от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат на болници и клиники. Това се превръща в национално и международно водещо събитие на новинарските потоци, съобщават от фондацията Worldsmileday. Специално за този ден пощенските служби на САЩ издават пощенска марка с усмихнатото.

И за финал един факт: усмивката задейства между 17 и 53 мускула в човешкото лице, което означава, че ние, усмихвайки се, тренираме. Така че, усмихвайте се!

Общо гласували: 8

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
6 гласували / 75%
Да
2 гласували / 25%