АКО МАНОЛОВА СТАНЕ КМЕТ, ЦЕНИТЕ НА ТАКСИТАТА СКАЧАТ

Автор: 5 GmediA 16:35, 4 октомври 2019

Първото нещо, с което новият кмет и новото мнозинство в София ще се захванат, е да актуализират тарифите за такситата. Това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата за общински съветници на социалистите Калоян Паргов след среща с таксиметровия бранш на паркинга на дирекция „Автомобилна администрация“.

Той уточни, че от ноември вероятно минималната тарифа от 0.79 лв. ще стане 1 лв., а максималната ще се помисли в диапазон до 2 лв., тъй като в момента е 1,6.

Кандидатът за кмет на София Мая Манолов потвърди новината, посочвайки, че ако бъде избрана за кмет, таксиметровите услуги ще бъдат неин приоритет. Тя допълни още, че паякът няма да може да репатрира таксиметрови коли, които са спрели на стоянка, но в тях няма шофьор. „С данъците също не е честно. Ще настоявам патентният данък да се плаща на части, а не както сега предварително. За цените също трябва да се проведе дебат. Таксиметровите услуги ще бъдат сред моите приоритети", обеща Манолова.

По закон тавана на цените на такситата определя отделно всяка община.  

КОМЕНТАРИ

От: ;dxkd kd ;ds 21 октомври 2019
мая, мая, проста мая... Паргов, ти поне създаваше впечатление за умен мъж, какво търсиш с тая к...?! Мислех да гласувам за листата на БСП, но ползвам такси и не ме кефи на Паргов идеята... НЕ СЛУШАЙ МАЯ, ТЯ ОТИВА НА БОКЛУКА, КЪДЕТО Й Е МЯСТОТО.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%