БЪЛГАРСКАТА БОРСА ЗА ПРИРОДЕН ГАЗ ЩЕ ЗАРАБОТИ ОТ 1 ДЕКЕМВРИ ОБЕЩАВА МИНИСТЪР ПЕТКОВА

Автор: 5 GmediA 13:56, 6 октомври 2019
Източник: БГНЕС

От 1 декември ще заработи Българската борса за търговия с природен газ, което е важна крачка за либерализацията на цените, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред БНТ. Петкова припомни, че през юни са реализирани и първите доставки на втечнен газ от Съединените щати.

"Либерализацията на цената на природния газ е основно наше задължение като държава членка на ЕС. Либерализацията означава конкуренция. Това означава по-добри цени и по-добри условия", каза министърът. Петкова е оптимист за реализирането на проекта АЕЦ "Белене"."Провежда се процедура за избор на стратегически инвеститор. Тази процедура беше публикувана в официален вестник на ЕС, целта беше да стигне максимално широк кръг заинтересувани лица. Да бъде абсолютно публична, така че да могат наистина големи компании да заявят интерес и да участват в този проект, защото смятам, че ще бъде важен не само за България, но и за целия регион", допълни министърът.

Оптимист съм за реализацията на проекта АЕЦ "Белене". Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред БНТ. Тя обясни, че в момента се провежда процедура за избор на стратегически инвеститор, която е била публикувана в официален вестник на ЕС, така че да достигне до максимално широк кръг заинтересувани лица.

Да бъде абсолютно публична, така че да могат наистина големи компании да заявят интерес и да участват в този проект, защото смятам, че ще бъде важен не само за България, но и за целия регион, обясни енергийният министър.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 21 октомври 2019
Чрез тази говори енергийната мафия,която е част от голямата мафия стъпила на врата на българските граждани!Била оптимистка за Белене,Ами там са интересите на Кремълската мафия,а вие сте само слугинския персонал в България на тази мафия!Нали ясно се вижда,че за десет години не изградихте нито един конектор за газ със съседните страни!Държите монопола на Лукойл при горивата и да не плаща никакви данъци!Слугинаж,Слугинаж,зависимости и корупция при чумавата шайка!Затвора отдавна сте си го заслужили,ама нали си имате легална престъпна организация като прокуратурата,друга мафиотска организация като НАП и май всички останали приватизирани държавни организации с които да сте недосегаеми,скоро няма кой да ви вкара!Но това ни най- малко не означава,че сте долнопробни престъпници и бандити!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%