СЕВЕРНА КОРЕЯ НАПУСНАЛА ЯДРЕНИТЕ ПРЕГОВОРИ СЪС САЩ

Автор: 5 GmediA 14:03, 6 октомври 2019
Източник: БГНЕС архив

Ядрените преговори на работно равнище между Северна Корея и САЩ бяха преустановени, съобщи ръководителят на севернокорейския преговорен екип, цитиран от Ройтерс. "Преговорите не оправдаха нашите очаквания и в крайна сметка бяха прекратени. Провалът на преговорите, които не постигнаха никакъв напредък, се дължи единствено на САЩ, които не се отказаха от обичайното си поведение", заяви Ким Мьон-гил пред репортери пред посолството на КНДР в Стокхолм след среща с главния преговарящ на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън.

По-рано беше съобщено, че САЩ и Северна Корея имат намерение да проведат работни разговори на 5 октомври. Те се проведоха в Стокхолм и продължиха 8 часа и половина.  След тях корейския дипломат изрази разочарование от липсата на промяна в американската позиция.

Припомняме, че по-рано тази седмица, Северна Корея потвърди, че е изстреляла успешно нов тип балистична ракета от подводница. Тестът бе насочен към ограничаване на външните заплахи и засилване на самозащитата и добави, че той не е имал неблагоприятно въздействие върху сигурността на съседните страни. Това е 11-ият ракетен тест на Севера за тази година.

Общо гласували: 23

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
16 гласували / 69.57%
Да
7 гласували / 30.43%