ВМРО ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ДЖОК ПОЛФРИЙМАН

Автор: 5 GmediA 09:14, 7 октомври 2019

Днес, от 9.00 часа, Върховният касационен съд заседава по делото за възобновяването на производство за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, който беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г.

В същото време пред сградата на Съдебната палата в София ВМРО организира протест срещу предсрочното освобождаване на Полфрийман, призовавайки всички български граждани да се съберат, за да изразят своята гражданска позиция.

Припомняме, че за касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд, в състав Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постанови условно предсрочното освобождаване на австралиеца, който от 2007 г. е в затвора с 20-годишна присъда за убийство.

В същото време ВСС отговори на сигнала на Национален младежки комитет на ВМРО и сезира Етичната комисия по отношение безпристрастността и мотивите на съдебния състав, довели до Определението за освобождаване на Полфрийман. Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът и член на Националното ръководство на партията Александър Сиди, сезираха главния прокурор с искане за заличаването на БХК заради извършвани системни нарушения на Конституцията и ЗЮЛНЦ. "Подчертаваме, че именно тази неправителствена организация подаде искане за предсрочното освобождаване на убиеца на Андрей Монов, тя го номинира за човек на годината и тя нееднократно е номинирала и награждавала в различни категории и съдия Калпакчиев", посочват от ВМРО.

"Поради всички тези недопустими „съвпадения" по делото на САС, както и поради категоричното становище на затворническата администрация и прокуратурата, че не са налице факти и обстоятелства, необходими Полфрийман да бъде освободен предсрочно, ние от ВМРО, призоваваме всички български граждани да изразят своята позиция за възстановяване на грубо погазената справедливост и да подкрепят новия съдебен състав за взимане на безпристрастно и съобразено с морала и законите на Република България решение", се казва в съобщение на партията.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 21 октомври 2019
Тия от ВМРО се оказаха марионетки на мафията!Няма никаква разлика между тях Герб и ДПС!Чудя се как хората които гласуват за тях не виждат това!За мен аз съм се определил,гласувам за себе си ,за пряка демокрация без посредническите мафиотски кланове- партии!Омръзна ми да ме ограбват сикаджии,марионетки на мафията,самата мафия и всякаква друга изродия!Смело и със самочувствие ще заявя ,че аз и хората много по- добре ще се самоуправляваме отколкото посредническата сган!Толкова ми се иска повече граждани да достигнат до моите изводи!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%