ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ЗА F-16: ВЪПРЕКИ ПОДЛАТА СЪПРОТИВА, ЗАКУПИХМЕ НА НАШИТЕ ПИЛОТИ НАЙ-ДОБРОТО В СВЕТА

Автор: 5 GmediA 12:03, 7 октомври 2019
Източник: Снимка БГНЕС

"Имаше яростта и подла съпротива срещу сделката с „Локхийд Мартин” (за изтребителите F-16), но с министъра на отбраната и с финансовия министър го направихме необратимо". Това каза премиерът Бойко Борисов на бизнес закуска с представители на Американската търговска камара, предаде бТВ.

„Закупихме на нашите пилоти най-доброто в света. Не се изкушихме да дадем по-малко пари”, изтъкна премиерът.

Представителят на компанията “Локхийд Мартин”, която ще достави изтребителите Ранди Хауърд съобщи, че като част от сделката ще бъде направена академия за пилоти в Горна Оряховица. „Нашите самолети действително са скъпи, но това е отлична инвестиция, която България ще си възвърне“, отбеляза Хауърд.

По думите му в Европа има над 700 самолета F-16, а в света са продадени над 4000 броя от летателното средство, което го прави най-продавания военен изтребител и най-използвания в реални военни действия.

Борисов коментира и присъединяването на Северна Македония към ЕС и НАТО. Според него нашата съседка трябва да стане член на Евроаталантическия пакт и на Евросъюза, но предупреди, че „не трябва да се заиграва с историята, защото тя е ясна".

Той е на мнение, че и Албания трябва да стане член на НАТО.

Българският премиер благодари на американската страна за инвестициите, които се правят в България и изтъкна, че износът за САЩ е по-голям от вноса, което означава, че българската икономика се развива.

Българският премиер благодари на американската страна за инвестициите, които се правят в България и изтъкна, че износът за САЩ е по-голям от вноса, което означава, че българската икономика се развива.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 14 октомври 2019
Тоя дон Паталогезе си мисли,че ще излъже американците ,които знаят че е Кремълска марионетка!Успя донякъде да ги подкупи с тези прескъпи самолети с които си купи за него и за доновете Доганезе и Дебеланезе още време да злодействат в България!Времето им изтича,ще бъдат отстранени,обаче няма да има справедливост и да влязат в затвора,а ще ги оставят да си харчат откраднатите пари спокойно!За съжаление тази несправедливост е в целият свят!Трябва ясно да се каже ,че всичките им кражби,престъпни договори и зулуми ще ги плащаме НИЕ,нашите деца и внуци!Така,че е време да прогледнем и да станем отговорни поне в името на децата и внуците си!?Зная обаче,че сме заспали робски сън и това ни харесва!
От: Нещаства фамилия 14 октомври 2019
БЕЗСРАМНИК! ДОЛУ ГЕРБ! НАРОДЕ...????

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 10

Анкета

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ СМЕТОСЪБИРАНЕТО В СОФИЯ?
Не
8 гласували / 80%
Да
2 гласували / 20%