ЗА УМИШЛЕНА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ: 3 ГОДИНИ УСЛОВНА ПРИСЪДА ПОЛУЧИ БИВШИЯТ ШЕФ НА ФОНД "НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ"

Автор: 5 GmediA 14:58, 7 октомври 2019
Източник: Снимка: Дарик нюз

Бившият управител на „Фонд научни изследвания” Христо Петров получи три години условна присъда с пет години изпитателен срок, забрана за заемане на държавна длъжност и две хиляди лева парична глоба, реши Софийският градски съд, предаде  БГНЕС.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване в 15-дневен срок. Пред медиите Петров не пожела да говори.

Бившият управител на Фонд "Научни изследвания" Христо Петров е обвинен в умишлена безстопанственост. Делото срещу Петров се точи от 2013 г. Тогава избухна скандал около Фонд "Научни изследвания", свързан с конкурса за финансиране на изследователски проекти. Стана ясно, че с 14,8 млн. лв. ще бъдат финансирани 95 от общо 1024 кандидатствали проекта. Оценяването е направено от 409 рецензенти.

Опасенията на научната общност бяха, че голяма част от парите ще отидат във фирми и фондации, някои от които свързани с кръга около министъра на образованието тогава Сергей Игнатов и председателя на Изпълнителния съвет на фонда Рангел Гюров.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 21 октомври 2019
Това не е присъда ,а престъпление към справедливостта,морала!Умишлени престъпления с условна присъда това само едни антинародни представители могат да гласуват такива закони!Отделно знаем,че прокуратурата е легална престъпна организация,а отделни съдии са корумпета и престъпници в тоги!Сега мафията се опитва да подчини и достойните и почтени съдии и тогава настъпва мрак и съвременно робство!Спим и от страх умираме и такъв мизерен живот на четири крака живеем!И хич не ни и пука ,че се превръщаме в едни стомаси ,а не хора!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%