ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: МАЯ СИ ПРЕДСТАВЯ, ЧЕ ПАК ЩЕ ПОДВИЕ ОПАШКА И ЩЕ ДОЙДЕ ДА Й ПОМАГАМ

Автор: 5 GmediA 09:28, 8 октомври 2019
Източник: бТВ

Мая Манолова такива обиди хвърли срещу мен. Представя си, че пак ще подвие опашка, ще дойде, ще каже, избори бяха, хайде пак да си работим заедно. Кажете глупост, кажете обида, ама бъдете поне малко праведни.
Идваше по-често при мен в Министерски съвет, отколкото в собствения си кабинет. Помагал съм й толкова много. Да вика сега, че била репресирана от държавата...”. Това каза в интервю за бТВ премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод предизборната кампания на Мая Манолова.

„Апартаментгейт” ни разби, нанасе ни тежки репутационни удари, видях крах в очите на хората, каза още Борисов.

Той уточни, че затова е взел в свои ръце предизборната кампания преди вота за Европейски парламент. Обяви, че в момента не се меси в кампаниите за местните избори.

Дойдат ли избори цели щабове мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление много често им се получава. Така беше с Костинброд, така беше Истанбулската конвенция. Така беше африканската чума”, подчерта Борисов по повод слуховете за отнемане на деца, заради които родители от Сливен, Ямбол и Карнобат прибраха децата си от училище.

По думите му слуховете по училищата е друг вид „Костинбродска афера” и заради тези случаи вече са сезирани прокуратурата, ДАНС и МВР.

Премиерът призова хората да не се поддават на подобни провокации. „Питам какво държавата ще ги прави тези деца, къде ще ги настани. Как ще влезеш и на нормално семейство ще му вземеш детето”, попита Борисов.

След двете интервюта, които даде Цветан Цветанов, вече не ми липсва – изговори много глупости, заяви лидерът на ГЕРБ. Не очаквах толкова бързо да заговори срещу колегите си и партията, уточни той.

На проекта на Цветанов пожела успех, както и на новия политически проект на Слави Трифонов – „Няма такава държава”.

Според Бойко Борисов сега Трифонов влиза честно в битката, защото сега години наред е критикувал от шоуто си и безплатно е правил реклама на бъдещата си партия.

Премиерът определи Трифонов като „много умен” човек.

„Сега идва на политическата сцена и както всеки от нас ще отговаря за хората си. Когато разберем кандидатите му за общински съветници, за кметове, за депутати, ореолът ще изчезне, ще бъде надупчен”, смята лидерът на ГЕРБ.

Премиерът говори и по въпроса с парите за медиците. Борисов съобщи, че новоотпуснатите 200 милиона така ще бъдат разпределени, за да може медицинските сестри да получават по-високи заплати.Поемам ангажимента“, заяви Борисов и допълни: „Никога не съм подвеждал медицинските сестри, отнасям се с огромно уважение към тях. На медицинските сестри им е дадено – през 2009 година, когато започнахме да управляваме, за здравеопазване са дадени над 2 млрд., а сега – през 2019 г. – над 5 млрд. лева”.

 

Общо гласували: 23

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
16 гласували / 69.57%
Да
7 гласували / 30.43%