МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: ДЕЦАТА ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ВРЪЩАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ

Автор: 5 GmediA 12:05, 8 октомври 2019
Източник: Снимка: БГНЕС

Днес учениците започнаха да се връщат в класните стаи, след като вчера масово родители взеха децата си от училище заради сигнали, че социалните служби отнемат деца от родителите им. Това е провокация и не отговаря на истината, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който участва във форума "Образование България 2030", предаде БГНЕС.

Вълчев добави още, че родителите са разбрали за предполагаеми неправомерни действия на социалните служби от клипове, публикувани в социална мрежа. Все още не е ясно кой стои зад разпространението на тази дезинформация, допълни министърът на обазованието.

Министър Вълчев заяви, че в следващите един-два дни няма да се пишат отсъствия на децата, както и че не се планира отучване на пропуснатия учебен материал.

“Несполучлив опит за всяване на паника със слухове за отнемане на деца е имало и в столичния ромски квартал "Факултета", както и в Карнобат, каза още министърът и добави, че това не е единичен случай - и през 2015 г. също са правени опити за дезинформация на обществеността пак по време на избори.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 10

Анкета

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ СМЕТОСЪБИРАНЕТО В СОФИЯ?
Не
8 гласували / 80%
Да
2 гласували / 20%