ПРЕМИЕРЪТ ПРИ ОТКРИВАНЕ ЦЕНТЪР НА BOSCH: ПРАВИ СЕ НАУКА, ПРАВЯТ СЕ ВЕЛИКИ НЕЩА

Автор: 5 GmediA 13:42, 8 октомври 2019
Източник: Министерски съвет

“Усилията ни дават своите резултати - център след център, висококвалифицирани служители, българи, връщащи се от чужбина, защото България е прекрасно място за живеене“, това каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на BOSCH Инженеринг център в София Тех парк, съобщиха от правителствената информационна служба.

В центъра ще се работи по проекти, свързани с изграждането на софтуерни платформи за автономно шофиране, включващи системи за наблюдение и оценка на поведението на водача в автомобила.

“Тествах технологията на един автономен автомобил, който работи отлично, и най-доброто за нас е, че алгоритмите са направени от българи”, каза Борисов и допълни, че в центъра постепенно ще бъдат наети над 500 високо квалифицирани инженери.

Премиерът Борисов изтъкна, че страната ни продължава да привлича чуждестранни инвеститори и припомни, че само преди дни във Варна беше открит център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC.

„Прави се наука, правят се велики неща и продължава да се изгражда. Усилията ни се възнаграждават“, заяви още премиерът Борисов и допълни, че неслучайно новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ни определи един прекрасен ресор. „По-добър ресор не бихме и искали – това е бъдещето – образование, култура, спорт, „Еразъм+“, университети, и това, което вие правите тук“, изтъкна министър-председателят.

Общо гласували: 23

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
16 гласували / 69.57%
Да
7 гласували / 30.43%