ДЕСИСЛАВА РАДЕВА В КОНФУЗНА СИТУАЦИЯ: УЖ ЩЕ ОТКРИВА КАМБАНА, ПЪК КАМБАНА НЯМА

Автор: 5 GmediA 10:27, 10 октомври 2019

Съпругата на президента Румен Радев - Деси Радева ще открие на 11 октомври новата камбана в българската църква в Атина. Церемонията е предвидена за 16.30 ч. Това гласи съобщение във в. "Труд".

От няколко дни българската диаспора в Гърция също е поканена на събитието. Ето какво гласи съобщението на страницата на православния храм във Facebook: „На 11-ти октомври 2019 г. петък в 16 часа г-жа Десислава Радева, съпруга на Президента на Република България, ще посети БПХ „Св. Преп. Йоан Рилски“ – Атина и ще предаде дар за нашия храм – камбана! Дарението е от Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет“ на РБ със съдействието на Посолството на Р България в Гърция.

Днес, само ден преди посещението на президента и съпругата му в Атина, от Посолството на България в Атина бе разпратен имейл до част от организациите, в който се съобщава, че НЯМА ДА ИМА ПОСТАВЯНЕ НА КАМБАНА, а като причина е посочено “Краткото време”. Това съобщи във Фейсбук профила си Петър Атанасов.

Припомняме, че камбаната от българския храм, подарена от народния изпълнител Илия Луков бе открадната на 7 май миналата година.
След това стартира благотворителен проект "Заедно за храма", чиято цел бе да събере средства ремонт на църквата и за нови камбани.

В края на този казус Атанасов изпраща следните въпроси към Президентство, МВнР, Посолство на Р България в Атина, Българска патриаршия, Православен храм в Атина и медии:


1-во. ПОЛУЧИЛ ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯТ ХРАМ В АТИНА ДАРЕНИЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПАТРИАРШИЯ В РАЗМЕР НА 10 000 ЕВРО?

2-ро. ИМА ЛИ СЪБИРАНИ ПАРИ ЗА КАМБАНА И ОТ ГРАЖДАНИ?

3-то. КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДЯТ ПУБЛИЧНИ ОТЧЕТИ НА ДАРЕНИЯТА, КОИ СА ЛИЦАТА - НАСТОЯТЕЛСТВО НА ХРАМА И КОЙ ПРОВЕРЯВА КАК СЕ ИЗРАЗХОДВАТ СРЕДСТВАТА И ОТ КОГО!?

4-то. ЩЕ БЪДЕ ЛИ ОТСТРАНЕНО ОТ БЪЛГАРСКОТО ПОСОЛСТВОТО ЛИЦЕТО, ПЪРЗОЛИЛО ПО БАНАНОВА КОРА ОТНОВО РЪКОВОДСТВОТО НА МИСИЯТА, МВнР, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, КАКТО И ЦЯЛАТА ДИАСПОРА СЪС СВОЯТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!?

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 20

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТОЛ СИСТЕМА?
Не
13 гласували / 65%
Да
7 гласували / 35%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%