ГЮНТЕР ФЕРХОЙГЕН СЕ РАЗХОДИ ИЗ ГРАД СМОЛЯН

Автор: 5 GmediA 11:32, 10 октомври 2019
Източник: 5GMedia

Вчера бившият зам.-председател на Европейската комисия Гюнтер Фейрхойгенза първи път посети Смолян и обиколи най-забележителните места в града. Европейският политик се срещна с кандидата за кмет на община Смолян инж. Кирил Хаджихристев и водача на листата на местната коалиция „Новото време“ Кирил Асенов, съобщиха за 5GMedia от общината.

Гюнтер Ферхойген е в България от тази неделя по покана на президента Петър Стоянов, като е удължил престоя си специално, за да посети Родопите и да се запознае отблизо с проблемите на региона. 

Немският политик е архитектът на присъединяването на България към Европейския съюз. „Щеше да е катастрофа, ако България и Румъния не бяха приети в ЕС. Това беше последният влак. Ако не бях настоявал преговорите да приключат до края на моя мандат, не знам сега какво щеше да стане“, сподели бившият еврокомисар по разширяването.

По време на обиколката си в Смолян Гюнтер Ферхойгенсподели огромната си изненада от мащаба на Историческия музей в Смолян и потенциала на общината за привличане на сериозен туристически поток от целия свят. Бившият зам.-председател на ЕС коментира, че е добре запознат с демографската криза в региона и сподели, че е от първостепенна важност да се инвестира в две важни направления – развитие на инфраструктурата и квалификацията на човешкия капитал. Гюнтер Ферхойген допълни и, че подобни бързи мерки ще направят региона особено привлекателен за много чуждестранни инвеститори заради уникалните си дадености.

„Политиките на Европейската комисия настояват за регионални ангажименти и усилено привличане на чуждестранни инвестиции именно в обезлюдяващи региони като превантивна мярка срещу демографската криза и за възраждането на области в опасност”, заяви Гюнтер Ферхойген.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 26 януари 2020
Вярно е,че на България мястото и е в Европейският съюз,но откакто е в него мафията все повече и повече превзема държавата,докато както в сегашният момент,мафията е господарят тук!Европейските политици ,които наричат себе си " лидери" нито са политици,нито " лидери"! Един истински демократ който държи на демокрацията( власт на народа) ,никога не би казал че е лидер,фюрер,дуче или нещо подобно,той винаги би се вслушвал и допитвал до народа си ,а когато даже и да е прав,а народът не е узрял за някаква промяна той трябва да каже с чест:" Аз мисля по съвсем друг начин,но аз ще последвам моя народ,защото аз не съм успял да го убедя в правотата на моите идеи" Всичко друго са насилствени и тоталитарни начини над народите,както е в момента!Европейските политици,наричащи се лидери са марионетки на международните или националните си олигарси и вървят срещу народите и гражданите си!Според мен е време отново гражданите ,да си вземат властта от тая паплач съюзена срещу него- политици,олигарси!
От: Защо, бе?!! 26 януари 2020
Защо не се написали, че благодарение на лъжите на този индивид България се лиши от напълно годни за експлоатация атомни реактори и поради това претърпя милиардни загуби?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 12

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
9 гласували / 75%
Не мога да преценя
2 гласували / 16.67%
Не
1 гласували / 8.33%