ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ: НЕ ОЧАКВАМ ДА СЕ СТИГНЕ ДО КРИЗА С ИЗБОРА НА ИВАН ГЕШЕВ

Автор: 5 GmediA 13:15, 11 ноември 2019

"Аз не очаквам да се стигне до криза с процедурата по избор на нов главен прокурор, защото първо трябва да видим какъв ще е изходът при гласуването в четвъртък. Ако изходът от гласуването в четвъртък е 17 и повече гласа, Конституцията и самият Конституционен съд в свое решение, казвайки, че президентът действа при обвързана компетентност, на практика задължава президента да подпише указ. Това не означава, че трябва да очакваме указ на първия час или след два дни”, това коментира главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти днес.

„Така или иначе, президентът доказа съвсем ясно с позицията си до настоящия момент, че действа, както той се изрази "в обозрим срок". Следователно така, както досега Конституцията бе спазена, аз очаквам да бъде спазена и в бъдеще. Протакането на нещата не е решение. А освен това този президент е доказал, че няма свойството да отлага нещата или пък да прехвърля отговорност”, добави обвинител номер 1.

КОМЕНТАРИ

От: зоро 25 януари 2020
то, и аз не очаквам."очаквай неочакваното."
От: Лъч светлина 25 януари 2020
Този Дон Цацарезе се води като главен прокурор,но работи като главен престъпник на мафията!Този напълно оправдава думите на италианския мафиот Бернардо Провинциално който казва така:"На нас вече не ни се налага да убиваме! За тази цел имаме под ръка прокурори,съдии,полицаи,политици!Те го правят по- добре от нас!"( цитатът е по памет)Та дон Цацарезе е направил от прокуратурата една легална престъпна организация за поръчки за престъпления!Също култова е репликата на бившия шеф на Апелативния съд Веселин Пенгезов:" Доганчо заповядва на Делянчо,той заповядва на главния" Сега стана ли ясно за кого работи ,злодейства дон Цацарезе!Този е много по- голям престъпник от тези които обвинява!Та цяла банка помогнаха да се събори и ограби и сега престъпниците съдят жертвите си!Мафиотски времена и мафиоти ,това е " демокрация" по български!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 9

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%