ВСС ПОВТОРНО ИЗБРА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 15:01, 14 ноември 2019
Източник: Снимка БГНЕС

След близо петчасово обсъждане с 20 гласа "за" и 4 "против" Висшият съдебен съвет (ВСС) избра повторно Иван Гешев за главен прокурор, съобщи Нова телевизия.

Това се случи след прегласуването на кандидатурата му.

„Благодаря на пленума на Висшия съдебен съвет и на професионалната общност, която ме подкрепи”. Това бяха първите думи на новоизбрания главен прокурор Иван Гешев.

„Мога да обещая, че ще направя всичко възможно да оправдая доверието на ВСС и на професионалната общност. Благодаря им, че не се поддадоха на безпрецедентния политически натиск и направиха чисто професионалния избор в рамките на закона и Конституцията в името на България", каза още Гешев.

По закон, след днешното одобрение на кандидатурата на Гешев, този път държавният глава Румен Радев няма право да откаже издаването на указ.

В часовете преди и по време на заседанието на ВСС бяха получени два сигнала за бомба. Пред сградата пък се провеждат демонстрации "за" и "против" номинацията. Те блокираха движението по ул. "Екзарх Йосиф".

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 15 декември 2019
Мафията( дон Доганезе,дон Дебеланезе,дон Паталогезе,дон Цацарезе и техните шайки) си назначи чрез 20 те си мафиотски марионетки от ВСС дон Гешефтари за защитник и чадър на още седем годишни кражби,далавери,репресии и злодейства!Доказаха за кой ли път ,че България е превзета здраво от тях и техните октоподски пипала и България е здраво задушена и удушена!Честито на мафията седемгодишни безметежни престъпления!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 2

Анкета

КОЙ Е ОСНОВНИЯТ ЗАМЪРСИТЕЛ НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ?
Прашните улици и строителни площадки
1 гласували / 50%
Битовото отопление
1 гласували / 50%
Превозните средства
0 гласували / 0%