ПРЕМИЕРЪТ ПАК ПОТУШИ ПРОТЕСТ В ЗАРОДИШ: ПЪРВИЯТ ДЕН ОТ БОЛНИЧНИЯ НЯМА ДА СЕ ПЛАЩА ОТ БОЛНИТЕ

Автор: 5 GmediA 11:20, 19 ноември 2019
Източник: Министерски съвет

Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника няма да бъде внесено в Народното събрание, съобщи пред журналисти министър председателят Бойко Борисов, който днес направи обход на Габрово.

"Кои промени в болничните да коментирам? - обърна се премиерът към журналистите на място. - Синдикатите са във възторг. Притеснявам се в Северна Гърция да не се вдигнат хотелиерите на протест. Това, което синдикатите знаят, е, че ще обсъждаме този въпрос на Тристранката. До този момент не само че няма входирано предложение, но няма и да има. Не може да проверяваме дали всеки е болен", обясни той. "Няма да бъде вкарвана тази тема в парламента. Прави са хората, няма да го входираме, защото не може да наказваме истински болните хора и те да си плащат първия ден от болничните заради тарикати", коментира премиерът.

Той добави още: "Дали сме 1 млрд. лв. за безплатни лекарства и в същото време болничните са от 8 млн. на 18 млн.

"Ще обсъждаме в Тристанката темата за болничните и фалшивите ТЕЛК-ове. Ще видите, че ако бяхме приели такова предложение, гръцките хотелиери щяха да протестират повече от синдикатите", добави той.

 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 15 декември 2019
Мутро премиера трябваше много отдавна да е при бай Ставри!Чрез него мафията ни ограбва ,а този е пиарът мафиот!Първо не казва ,че е взел от хората един милиард,а после ги дава на мафията в здравеопазването!Така е и в строителството на скъпите ,но некачествени магистрали,така е в големите енергийни проекти,така е навсякъде - кражби,далавери,гешефти,злодейства!Господи,ела да си прибереш версиите!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 4

Анкета

КОЙ Е ОСНОВНИЯТ ЗАМЪРСИТЕЛ НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ?
Прашните улици и строителни площадки
3 гласували / 75%
Битовото отопление
1 гласували / 25%
Превозните средства
0 гласували / 0%