МОЩНИ ГЕРМАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ С ИНТЕРЕС КЪМ ЕВТИНАТА РАБОТНА РЪКА НА БЕДНИЯ ВИДИН

Автор: 5Gmedia , 10:20, 9 март 2019

Потенциалните работодатели са от компания Gerd Bar GmBH. Компанията произвежда подемни платформи за автомобили от всякакъв вид – от мини ванове до камиони. Тя е номер едно в Германия за последните 15 години и втора за Европа, в този сектор. Намерението на германците е да разширят дейността си  посредством инвестиции в други страни и региони.

За да проучат на място възможностите за бизнес, бъдещите работодатели са от вчера в България, водени от Германо-българската търговско промишлена палата. При среща с кметската управа на Видин,  собственикът на Gerd Bar GmBH – Тобиас Бер, е потърсил най-важната, според него, информация - за наличната работна ръка и за възможностите за инвестиране в града.

Инвестиционният интерес към Видин би трябвало да е голям заради географското положение, преминаващите два трансевропейски коридора, втория мост на река Дунав  и, не на последно място, културно-историческите забележителности.

Според нерадостната статистика, обаче, област Видин е с най-малко жители в България. В последните години населението тук бързо намалява заради емиграция към София и чужбина. Видин е една от областите с най-лошо социално и икономическо състояние в страната, с висока безработица.

5GMedia припомня, че през миналата седмица стана ясно, че пореден инвеститор си тръгва от България - амepиĸaнcĸият пpoизвoдитeл нa бaтepии ЕnеrЅуѕ обяви, че щe зaтвopи cвoя зaвoд в Tъpгoвищe.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 76

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
45 гласували / 59.21%
Борислав Игнатов
14 гласували / 18.42%
Борис Бонев
14 гласували / 18.42%