СРИВ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА: ФЕЙСБУК И ИНСТАГРАМ СЕ БЪГНАХА

Автор: 5Gmedia , 06:28, 14 март 2019

Социалната мрежа Фейсбук претърпя едно от най-тежките прекъсвания в своята история тази сряда, като ключовите услуги станаха неизползваеми за потребителите в световен мащаб. Засегнати са потребители в САЩ и Европа, в това число и в България

Последният път, когато мрежата изживя такъв срив, беше през 2008 г., когато сайтът имаше 150 милиона потребители - в сравнение с около 2,3 милиарда потребители днес.

Основният продукт на Фейсбук - неговите две приложения за съобщения и Instagram, които споделят сайта, бяха засегнати от повредата.

Причината за прекъсването все още не е оповестена. От компанията работят за отстраняването на проблема.

Проблемът започна в сряда следобед. Докато основната страница на Фейсбук изглежда заредена, потребители съобщиха, че не могат да публикуват. Десктоп версията на социалната мрежа пък не се зарежда. Когато се опитат да влязат в профилите си, много хора получават съобщение, че Фейсбук не работи в момента и да опитат след няколко минути.

Докато Фейсбук и Instagram бяха ограничени, много от техните потребители се обърнаха към Twitter, за да се шегуват с прекъсването.

Хаштагътовете #FacebookDown и #InstagramDown са използвани повече от 150 000 пъти досега.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%