НОНА ЙОТОВА ИЗДЕЙСТВА СОЛЕНА ГЛОБА ЗА ПРОДУЦЕНТА МАГЪРДИЧ ХАЛВАДЖИЯН

Автор: 5 GmediA 10:45, 26 май 2020

Актрисата и червена депутатка Нона Йотова издейства голяма глоба за продуцента Магърдич Халваджиян, заради нарушаване на противоепидемичните мерки в шоуто му "Като две капки вода". В петък по време на парламентарния контрол тя зададе въпрос на здравния министър Кирил Ананиев, като алармира, че според нея в имитаторското шоу не са спазени мерките на властите за борба с COVID-19 - в студиото е имало хора без маски, а освен това зрителите не спазвали необходимата дистанция от поне метър и половина.

В последните две предавания беше позволен достъп на публика в залата, като стана ясно, че това е допуснато след специално разрешение от здравните власти при запълване на капацитета на местата до 30 %.

"В деня, в който излезе Вашата заповед за провеждането на музикални и театрални представления с ограничението това да става само на открито, при разстояние помежду им и до 30 % публика, в ефира на национална телевизия бе излъчено предаването "Като две капки вода". В закрита зала, с публика. Очевидно имаше гости без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено. Продуцентите на предаването обясниха, че имат разрешение от РЗИ за присъствието на публика. По този повод въпросът ми към Вас е: Издавала ли е РЗИ разрешение за присъствието на публика? Ако да, с какъв акт и на какво основание? Ако не, какво е Вашето отношение към неспазването на заповедта Ви?", изчете въпросите си от парламентарната трибуна депутатката от БСП, цитирана от "Лупа".

В отговора си Ананиев заяви, че здравните власти нямали възможност да гледат всичко по телевизията и благодари на Йотова за сигнала.
"При внимателно проследяване на записите на предаването се вижда, че на места имаше нарушение на допустимата физическа дистанция. При огледа на публиката се констатира, че имаше единични случаи на посетители без поставени маски. Във връзка с горното, в рамките на законовите правомощия Столичната регионална здравна инспекция ще издаде наказателно постановление за организаторите на предаването и индивидуални административни актове за отделни физически лица, които са нарушили заповедта на министъра на здравеопазването", заяви Кирил Ананиев.

"Капацитетът на студиото на Капките е 520 души! Снощи в залата публиката беше 100 човека! Това дори не е 30 процента! Това е под 20 процента! Второ: Всички в залата бяха седнали през 1 стол и разстоянието беше над метър и половина! На журналистите нямащи понятие от камери и обективи, ще разясня, че ефекта при снимане с дългофокусни обективи е точно този! Смачква се перспективата и обектите изглеждат близо един до друг!", обясни ядосано Магърдич Халваджиян.

По време на петъчното заседание на Народното събрание обаче се видя, че докато седи на парламентарната банка Нона Йотова също не спазва протовоепидемичните мерки и не носи маска. Вместо това тя използва седенето в залата да си прави селфита с различни идиотски физиономии и да залива с тях социалните мрежи. Облечена с ярко оранжева рокля и сако в същия цвят депутатката от БСП обясни селфитата си като реакция срещу изказването на колегата й актьор и политически опонент Евгени Будинов като вносител на закона за ДДС.

"От трибуната Будинов се изказва като вносител на закона за ДДС! Бойко и Горанов са на посещение в мАрина бара! (новата пътна връзка "Марина бара" на входа на Перник, б.ред.) Нищо повече не мога да направя, освен едно СЕЛФИ!", написа Нона Йотова.

Любопитна подробност е, че самата актриса беше участник в третия сезон на "Като две капки вода" през 2015 г. Именно дребно заяждане обаче е в основата на сигнала на червената законодателка срещу Магърдич Халваджиян, разкриха пред Lupa.bg запознати със ситуацията. Тогава тя се класира на предпоследното, седмо място, като част от изпълненията й се характеризира с доста голямо виене, а не с пеене.

Преди 5 години Нона Йотова попадна в силна конкуренция с Азис, Деляна Маринова-Джуджи, Жана Бергендорф, Криско, Милена Маркова-Маца, Ненчо Балабанов и Филип Аврамов. Половинката на ген. Богомил Бонев обаче още тогава била бясна на Магърдич Халваджиян заради ниските оценки на журито и заради слабото си представяне. От тогава актрисата ненавиждала успешния продуцент и използвала всеки удобен повод да го клъвне, пише изданието.

***

Ахавни Халваджян от шоуто “Като две капки вода” коментира скандала във Фейсбук така: Мисля, че госпожата депутат ни се сърди, откак благодарение на "Капките" стана ясно, че не може да пее 😢 Но не сме виновни ние, в този формат се пее на живо.. Затова пък сега е в парламента, представителка на столетницата.. Дотук предимно правеше селфита. И те не й се удават особено. По-скоро са в графата скеъри, отколкото секси. Но ето, може би най-сетне Нона намери призванието си - ще подава сигнали от високата трибуна. Това вече категорично оправдава заплатата й, кво? 😆😆

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

НУЖНО ЛИ Е ВРЪЩАНЕТО НА ПО-СТРОГИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА?
Не, опасността от заразата е преувеличена
7 гласували / 77.78%
Да, незабавно
2 гласували / 22.22%
Само в някаква степен
0 гласували / 0%