ЛАБИРИНТ ОТ СНЯГ ВЛЕЗЕ В РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС

Автор: 5Gmedia , 13:04, 19 март 2019

Вече официално – лабиринтът, построен южно от Уинипег, Канада, е най-големият в света. Със своята площ от 2789.11 кв. м и височина на стените му от около 1.80 м., лабиринтът влезе в Книгата на рекордите Гинес, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Атракцията вече е отворена за посетители.

Лабиринтът е проектиран и построен от канадското семейство Клинт и Анджи Маси - двама селскостопански работници от Манитоба, чието хоби доскоро е било създаването на лабиринти в царевични ниви през лятото.

„Лабиринтът от царевица отстъпи място на лабиринт от сняг. За целта ни бяха нужни две-три седмици. След това започнахме да строим лабиринта. За построяването ми бяха нужни 370 камиона, пълни със сняг", разказа Клинт Маси.

Семейството е вложило в начинанието 57 000 канадски долара (38 000 евро). Парите са отишли основно за производство на изкуствен сняг, надниците на помощниците, наем на транспорт и гориво, добавя Си Ен Ен.

Преминаването през лабиринта отнема средно около 30 мин, но всичко зависи от добрата ориентация на конкретния човек. По пътя си посетителите ще намерят и няколко огнища, за да се посгреят.

Маси казва, че изкуственият сняг е по-здрав от естествения. Ако решите да преминете с колата си през лабиринта, по-скоро ще смачкате колата, отколкото стените, коментира авторът на начинанието.

Двойката подобри досегашния рекорд, регистриран от лабиринт в историческия парк "Форт Уилям" в Онтарио. На ден посреща по 1000 посетители.

Видео

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%