ПЪТУВАНЕТО ОТ ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗМОЖНО ОТ 15 ЮНИ

Автор: 5 GmediA 17:07, 26 май 2020
Източник: 5GMedia

Германското правителство отменя непрепоръчителното пътуване до 31 страни в Европа. Очаква се новата мярка да влезе в сила от 15 юни, съобщи бТВ.

Непрепоръчителното пътуване влезе в сила на 17 март и продължи почти три месеца.

Освен за България, пътуването ще бъде възможно до всички страни от ЕС, Великобритания, както и до четири държави членки на Шенген - Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн.

Страните, до които пътуването ще бъде възможно, са същите тези, от които пристигащите в Германия няма да спазват 14-дневна карантина.

Непрепоръчителното пътуване ще бъде заменено с препоръка за пътуване към различните държави. В нея ще бъдат включени специфичните рискове, които трябва да се имат предвид при посещение във всяка една от посочените страни.

За да се осигури добра защита на пътуващите, желанието на германското правителство е да бъдат постигнати общи критерии за мерките, свързани с разпространение на коронавируса, които трябва да бъдат спазвани от туристите.

Предвиждат се правила за спазване на дистанция, носене на маски и дезинфекция на закрити помещения. Ще бъде изготвен и план как ще се действа, ако турист се разболее на територията на друга държава.

Същевременно натискът към германското правителство за отмяна на граничния контрол по сухопътните граници се засилва.

На този етап прогнозите са граничния контрол по сухопътните граници ще отпадне в средата на юни.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%