БСП ЩЕ ИЗБИРА ЛИДЕР НА 26 СЕПТЕМВРИ

Автор: 5 GmediA 15:01, 30 май 2020
Източник: БСП

Националният съвет на БСП е взел решение на подпис да възстанови провеждането на отчетно-изборната кампания и прекият избор на председател на столетницата, съобщиха от пресцентъра на партията. Прекият вътрешнопартиен избор за председател ще се проведе на 26 септември 2020 г., а 50-ия конгрес на БСП ще се проведе на 10-11 октомври 2020 г. в зала 1 на Националния дворец на културата.

Непроведените общински конференции (общи събрания) на общинските (районни) и градски партийни организации ще се проведат в срок до 16 август 2020 г.

В началото на май мандатът на Нинова начело на БСП изтече, като по устав тя остава на поста до избора на нов председател.  Вътрешнопартийният пряк избор на председател трябваше да се проведе на 26 април, но бе отложен заради коронавируса.

Освен Нинова, сред номинираните за председател на БСП е абонираният за поста кандидат Красимир Янков, който е от вътрешнопартийната опозиция. Номинации има и Валери Жаблянов, който в разгара на конфликтите около загубата на евровота също атакува курса на Нинова. Най-сериозна конкуренция на Нинова е тази на сегашния ѝ заместник Кирил Добрев, който доскоро минаваше за част от нейния отбор.

В левицата се заговори за свалянето на Нинова от поста и на председател на парламентарната група, но по всяка вероятност това няма да се случи поне до есента.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%