ПРОТЕСТИ В АРЖЕНТИНА СРЕЩУ МЕРКИТЕ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА

Автор: 5 GmediA 16:15, 31 май 2020
Източник: Reuters

Демонстранти с всякакви политически пристрастия се събраха в редица градове в Аржентина, за да протестират срещу строгите ограничителни мерки, наложени заради коронавируса.

В сърцето на столицата десетки хора изразиха чувството си на неудовлетвореност от въведените от правителството ограничения. На един от транспарантите бе написано: "Аржентина, събуди се за свобода и човечност", а други лозунги се отнасяха до теории на конспирацията относно ваксинирането, новата 5Джи (5G) мобилна мрежа и американския филантроп Джордж Сорос.

Съобщено беше за изолирани сблъсъци. В Буенос Айрес демонстрираха и лекари, изразявайки подкрепа за ограниченията върху свободата на придвижване и с настояване за по-високи заплати и повече медицинско оборудване в тяхната борба срещу коронавируса.

На 20 март правителството на Аржентина наложи строги ограничителни мерки, за да попречи на разпространението на заразата. Те имаха известен ефект, тъй като при население от около 45 млн. души, официално регистрираните заразени с коронавирус са 16 214 души, от които са починали 528 души.

Тагнато в: Аржентина
Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%