И ФОРМУЛА 1 СЕ ЗАВРЪЩА

Автор: 5 GmediA 09:47, 1 юни 2020
Източник: clubs1.bg

Формула 1 изглежда ще се завърне съвсем скоро.

Властите в Австрия, където трябва да се проведат първите две състезания от сезон 2020, вече са дали съгласието си за провеждането на два старта на пистата "Ред Бул Ринг" в Шпилберг - съответно на 5 и 12 юли, а следващата седмица всичко това ще бъде официализирано. Правителството дълго време е преценявало възможностите и рисковете, за да се стигне до финалното решение, което ще бъде в полза на всички фенове на F1. 

„Организаторите представиха пълен и професионален план. Концепцията (на F1) включва строги хигиенни мерки, както и регулярни тестове и здравни проверки за отборите и служителите им. Координацията между организаторите и регионалните здравни власти ще е от жизненоважно значение”, заяви здравният министър Рудолф Аншобер. 

Двете състезания дори няма да бъдат пред изцяло празни трибуни. Очаква се да бъдат допуснати по 500 души на всеки старт, като все още липсват детайли относно как точно ще се случи това и кои ще бъдат облагодетелстваните хора. 

Всички участници ще кацат на летище, което е в непосредствена близост до пистата. Всеки, който влиза в страната заради Формула 1, ще трябва да представи отрицателен резултат от вече извършен тест за коронавирус.

Ръководството на Формула 1 ще предложи на отборите да провеждат кратки 30-минутни състезания в събота. Тези надпревари ще трябва да заменят квалификациите, съобщава "Motorsport".

Стартовата решетка в 30-минутните състезания трябва да бъде обърната спрямо класирането. Това означава, че лидерът в подреждането ще стартира от последно място, а първото ще бъде за този, който е на 20-а позиция в генералното класиране.

ФИА подкрепя тази идея, но за да се ратифицира подобно решение, е необходима единодушната подкрепа на всичките 10 отбора от Формула 1. 

На 19 юли пък е планиран старт за Гран При на Унгария. 

Тагнато в: Формула 1
Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%