РЕКОРД: НАД 150 МЛАДИ ТВОРЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ ВКЛЮЧИХА В ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС НА ЦЕНТЪР "АЛЕФ"

Автор: 5 GmediA 12:10, 1 юни 2020

"Седмото издание на националния литературен младежки конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”, организиран от Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”, приключи успешно и остава да поставим финалните му щрихи. Конкурсът отново отбеляза рекорд с участието на над 150 млади творци от цялата страна, които изпратиха прекрасни разкази, вдъхновени от личните съдби на двадесетте български „Праведници на народите на света”, обявени от Мемориала на Холокоста Яд Вашем в Израел", се казва в писмо на Алберта Алкалай, председател на ЦЕБС „Алеф” до главния редактор на 5GMedia Соня Колтуклиева.

Тази година церемонията по награждаване на победителите в литературния конкурс на Център „Алеф” ще се проведе онлайн заради пандемията от COVID 19.

"На 8 юни, понеделник, от зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино” „Алеф” ще обяви победителите в конкурса, който през тази година е на тема: „Аз съм един от тях - българските праведници на света". Церемонията ще започне в 18 часа. При спазване на строги мерки за безопасност в залата ще присъстват само представители на журито и организаторите. Номинираните 27 кандидати за призовите места ще се включат чрез видеоконферентна връзка", посочват от "Алеф" и отправят покана да се присъединим онлайн и да станем част от посланията, които младите хора отправят чрез своето творчество - преосмисляне на уроците от историята и общочовешките ценности.

"Очакваме „дистанционно” в церемонията да участват посланиците на България в Израел и на Израел в България, потомци на българските праведници на света, представители на Мемориала на Холокоста Яд Вашем в Израел, на Община Бургас, Министерството на образованието и други официални гости", допълват от центъра за еврейско-българско сътрудничество.

Събитието може да проследите на 8 юни, понеделник, от 18 часа, като влезете в страницата на ЦЕБС „Алеф” във Фейсбук https://www.facebook.com/alef.center/notifications/ или на сайта http://alef-bg.org/.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%