ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КАРАКАЧАНОВ ОБЯВИ, ЧЕ КУМ НА ПЛАМЕН БОБОКОВ И КРЪСТНИК НА ДЕЦАТА МУ

Автор: 5 GmediA 08:53, 3 юни 2020

Вицепремиерът Красимир Каракачанов отрече да е имал нерегламентирани контакти с арестуваните братя Пламен и Атанас Бобокови. Той е кум на Пламен Бобоков, но отрече това да ги е облагодетелствал по някакъв начин.

Братята бяха арестувани в края на миналата седмица заедно със зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. Срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

"По тази линия може и патриарх Неофит има роднински връзки, ама не с Атанас Бобоков, а с Пламен Бобоков, дотолкова доколкото преди 23 години аз съм бил кум на сватбата, а патриархът в ролята си на русенски митрополит водеше църковната церемония. Ако това са роднински връзки, здраве му кажи", каза Каракачанов цитиран от БНТ.

Контактите им се свеждали до срещи по семейни поводи: "Взаимоотношения ни са били дотолкова, доколкото на трите му деца, на които съм кръстник, сме се срещали, семейни мероприятия, да".

Каракачанов определи двамата братя като работливи и предприемчиви хора, стартирали бинеса си от "гола поляна".

"Парите, които печелеха, не ги хвърляха по яхти и самолети, а ги хвърляха и влагаха в разширяване на производството, отваряне на нови работни места. Какво точно има предвид прокуратурата, не е моя работа да гадая. Държавното обвинение има някакви данни или най-малкото съмнения за нещо, остава да го докажат.

Всичко останало, по думите на Каракачанов, било сензация. Двамата братя бяха задържани в рамките на разследването за незаконен внос и преработка на опасни отпадъци.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%