ФИНАНСОВИТЕ МИНИСТРИ ОТ Г-7 ОБСЪЖДАТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ КОВИД КРИЗАТА

Автор: 5 GmediA 09:55, 3 юни 2020

Министрите на финансите на страните от Г-7 ще проведат телефонна конференция в сряда вечерта, за да обсъдят икономическото въздействие, което пандемията ще има върху държавите и как да се преборят с това, съобщи ВВС.

Реалната среща на върха на Г-7 наскоро беше отложена. Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше поканил лидерите във Вашингтон за среща през юни, но срещата на върха беше отменена, след като някои лидери заявиха, че няма да присъстват лично поради продължаващата криза.

Президентът Тръмп заяви, че ще отложи срещата на Г-7 за есента заради коронавируса и предложи групата да бъде разширена, защото смята, че в сегашния си състав тя е "много отживяла времето си", предадоха "Ройтерс" и "Асошиейтед прес".

В списъка според него трябва да са страни като Русия, Австралия, Южна Корея и Индия, но не и Китай, втората световна икономика. Тръмп заяви, че групата на седемте индустриализирани държави (освен САЩ в нея са Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания) не отразява адекватно случващото се в света.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%